Herkku-Papat lähtivät hakemaan sunnuntaina kauden avauspisteitä IVFC:n vieraana Talvikkipuistossa pelatusta ottelusta. Hyvän alun jälkeen kävi tälle kaudelle tutuksi tulleen kaavan mukaisesti. Suomen maajoukkuemaiset puolustusvirheet kävivät tälläkin kertaa kalliiksi ja Paapurat taipuivat tutuin lukemin 3-1 (1-1).

Ottelu lähti papoilta hyvin käyntiin, vaikka pelin taso ei silmiä hivellytkään. Pallo pomppi puolin ja toisin, mutta Papat olivat lievästi hallitsevampi osapuoli ottelun avausjaksolla. Petri Anderssonilla oli paikka tehdä lukemiksi 1-0 päästyään nokikkain IVFC:n maalivahdin kanssa, mutta vasta Leevi Leskinen onnistui vastaavanlaisesta tilanteesta siirtämään Papat johtoon. Vaihtopenkki (hulppeat 2 vaihtomiestä) otti jo shmpanjat kylmästä ja juhli ensimmäistä kertaa kaudella saavutettua johtotilannetta. Riemua ei kestänyt kuitenkaan loputtomiin, vaan jakson loppupuolella IVFC pääsi rankaisemaan puolustuksen ja maalivahdin kommunikaatiovirheestä. Vaparista lähetetyn pallon annettiin rauhassa pomppia aina maalivahti Visurin nokan eteen, josta vastustajan hyökkääjä kävi sen tyrkkäämässä verkon perukoille. Tauolle mentiin siis 1-1 tilanteessa.

Toisella puoliskolla Papat lähtivät hakemaan johtomaalia aktiivisesti. Hyökkäyksiä ei kuitenkaan päästy laadukkaasti päättämään, vaan hyökkäykset usein tyrehtyivät huonoon viimeiseen syöttöön. Vetoja Papat eivät saaneet aikaiseksi juuri lainkaan, vaan pallo pyrittiin kuskaamaan verkon perukoille asti. Pappojen tuhriessa omia tilanteitaan vastustaja kiitti ja kumarsi parista oman puoliskon pallonmenetyksestä ja äkkiä lukemat olivat tutun tuntuiset 3-1.

Jatkossa Papat tarvitsevat lisää malttia pitää palloa ja kylmäpäisyyttä hyökkäysten päättämiseen. Puolustusvirheet kun saadaan pois, niin otteluista tulee paljon tasaisempia. Vielä on kesää (ja kautta) jäljellä ja vielä tulee kauniita pelipäiviä! 😀