Koko viikon oululaisia hellinyt helle ei hellittänyt vielä launtaiksi (11.6.), kun JS Herculeksen naisisto kohtasi Tornion jalkapallokubin Talvikkipuiston kentällä. Ottelu päättyi kotijoukkeen selvään voittoon 3-0. Hikoilu ja auringon häikäisy häiritsivät molempia joukkueita tasapuolisesti. Viisaasti kentän laidalle olikin varattu vesisankoja lämpöhalvausten ehkäisemiseksi.

Herkuttarilla sai peliin hyvän 13 naisen kokoonpanon, vaikka useampi joukkueen kärkikastin pelaaja olikin poissa. ToJK saapui Ouluun 11 pelaajan voimin. TImon surffaillessa Penichessä valmentaja-huoltajaksi nakitettu Antti Pesola otti roolinsa haltuun heti pukukopista lähtien.  Pendo kannusti ja ohjasi pelaajia ja huolehti että kukaan ei juossut itseään aivan piippuun kuuman auringon alla, vaan pääsi välillä lepuuttelemaan jalkojaan. Melko tiuhojen vaihtojen ansiosta myös pelipaikoissa tapahtui virkistävää vaihtelua.

Pelin alku oli tuttuun tapaan pelaamisen puutteesta kertovaa flipperiä, mutta pikku hiljaa itse kukin uskalsi katsoa rauhassa mihin syöttää tai jopa kuljettaa palloa. Varsinkin toisella jaksolla nähtiin hetkittäin varsin hyvää peliä, teräviä katkoja, tarkkoja syöttöjä ja hyviä laukauksia. Palloa esimerkiksi pudotettiin alemmalle pelaajalle, joka puolestaan syötti nousevalle linkille, joka pääsi laukomaan kohti maalia. Sitä vastoin esimerkiksi puolen vaihtoa pitää edelleen harjoitella ja siten vähentää turhaa sumputtamista.

Ensimmäinen maali syntyi 1.jaksolla hieman yllättäen vierasjoukkueen omasta möhläyksestä, kun maalivahdille tarkoitettu syöttö sujahtikin tämän ohitse maaliin. Herculeksen voiton varmisti Satu Farin tehden yhden maalin kummallakin puoliajalla.

Yleisesti ottaen herkuttaret hallitsivat peliä ja maalipaikkojakin oli mukavasti.  Keskikentän ikiliikkujat Hanne Vidgren ja Satu Farin pujottelivat ToJK:n puolustuksen läpi ja syöttivät varmoihin vetopaikkoihin. Muutamat komeimmista maalipaikoista sattuivat Soila Lauriolle: pusku Hannen keskityksestä, joka kuitenkaan ei muuttanut pallon suuntaa riittävästi, sekä suora laukaus Satun pudotuksesta. Laituri Salla-Mari Koskela viiletti nopeasti ja arkailematta puolustuksen yli tai ohi lähetettyihin palloihin. Tästä seurasikin yksi vaarallisen näköinen törmäys Tornion maalivahdin kanssa, jossa Salla putosi maalivahdin yli oman kätensä päälle. Salla jatkoi kuitenkin peliä eikä alle jääneille sormille vaikuttanut käyneen pahasti. Puolustuksen läpipääsemättömyydestä pitivät huolen rautaisella otteella topparipari Sanna Hujanen ja Iida-Maria Loukusa. Sonja Laurilalla ei ollut Herculeksen maalissa paljon vahdittavaa, mutta tarvittaessa hän tuli hyvin vastaan ja poimi pallot.  Torniolaiset pääsivät kuitenkin  hätyyttelemään maalia muutamalla sivurajaheittotilanteella ja tiukkaa linjaa pitäneen tuomarin vihelltämällä vapaapotkulla.

Lauantain pelistä jäi hyvä mieli ja eväät jatkaa viikon päästä vierasottelussa Kajaanin FC Wimmaa vastaan.