Ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua, kun Papat alkoivat valumaan Talvikkipuiston pukukoppiin Viitosen toisen ottelun alla. Edellisenä päivänä pelatun edustusjoukkueen käyttämätön vaihtopenkki, yhtä lukuun ottamatta, tuli vahvistamaan tällä kertaa runsaslukuista Pappalaumaa. Kopissa sovittiin, että tässä ottelussa jatketaan siitä mihin edellisessä jäätiin, eli pyritään tekemään kauden toinen maali, ja pitämään oma pää puhtaana vahvistetun superpuolustuksen avuilla.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä puuroutuen aina sumpuksi molemmissa päissä johtuen pelaajien henkilökohtaisista ominaisuuksista, tai siksi, koska Talvikkipuiston tekonurmi on niin pieni, että sumputus tulee luonnostaan. Ensimmäisen jakson ensimmäinen, ja ainoa, laukaus siivitti Papat 1-0 johtoon, kun Petri Andersson sijoitti pallon tarkasti ainakin 20 metristä vasempaan alakulmaan yllättäen maalivahdin täydellisesti. PaKi ei kuitenkaan tästä hämmentynyt, vaan tasoitti pelin sivurajaheitolla. Pallo pomppi topparin ja maalivahdin kommunikaatio-ongelmien seurauksena tolpan kautta maalivahtiin ja siitä maaliin PaKi-hyökkääjän avustuksella. Pitkät syötöt karkailivat helposti maalipotkuiksi ja edes puolittaisten paikkojen luominen oli hankalaa. PaKin toisessa maalissa vaaraton tilanne johti pieneen flipperipalloon, josta vierasjoukkue survoi pallon maaliin. Tauolle siis 1-2 lukemissa.

Talvikkipuiston nopea ja pieni alusta asetti pelaamiselle omat rajoitteensa, joten tauolla sovittiin Barcamaisesta syöttöpelistä, jolla puhkotaan vihun puolustumuuri helposti – ilman kurkkivaa Sergio Busquetsia. Peli jatkui tasaisena vääntönä, mutta siitä huolimatta PaKi teki maalit. Viimeistään toisen jakson alkupuolella Jani Kytöahon katsellessa punakorttia pakka meni sekaisin ja PaKilaiset vyöryttivät hyökkäyksiä kohti Pappojen maalia. Erinäisten sattumusten ja käyttämättömien pelisilmien seurauksena 90 minuutin jälkeen taululla komeilivat Pappojen kannalta murheelliset 1-6 lukemat. Toki tavoitteissa onnistuttiin 50%:sti, sillä kauden toinen maali oli tosiasia. Lisäksi edustuksen vahvistusten avulla lukemat olivat paljon siedettävämmät kuin kauden avauksessa HauPa3:sta vastaan. Eteenpäin on menty!

Seuraavaksi Herkku-Papat kohtaavat lauantaina vieraspelistä Pattijoen Tempauksen 2-joukkueen Raahesta. Fanibussi starttaa Karjasillan Shelliltä klo 06:30, kaikki mukaan!