Kauden avaus päättyi tappioon Kajaanin Hakaa vastaan maalein 4-1 (0-1). Loppulukemat hieman repesivät Herculeksen jahdattua lopussa tasoitusta riskillä linjaa nostaen. Herkun ainokaisesta vastasi Pekka Haaranen upealla saksarilla.

Heti alkuun todettakoon, että raportin kirjoittaja ei ollut paikan päällä, vaan kirjoittelu perustuu toisen käden tietoon. Mutta näinhän ne parhaat rapsat aina kirjoitetaan!

JS Hercules taisi pelata ensimmäisen kerran 8 vuoteen pelin yhtenäisillä peliasuilla. Tähän mennessä vähintään Pekka "Peksi" Haarasella on ollut aina muista poikkeavat shortsit. No nyt Peksilläkin oli pikkumustaa yllä perinteisten sinisten pöksyjen sijaan. Joukkue-esittely pelin alussa taisi aiheuttaa ylimääräisiä sydämentykytyksiä, sillä pelin alku oli Hercun osalta kovin hermostunutta ja pallo tahtoi vähän pomppia pelaajien jaloissa. Ensimmäinen puoliaika oli KajHan hienoista hallintaa, mutta puoliskon ainoasta maalista vastasi Hercules. Peksi Haaranen sai alueella keskityksen haltuunsa selkä maaliin päin. Liekö kova tuulenpuuska haltuun oton jälkeen kaatanut miehen, mutta vaihtopenkille ja katsomoon se näytti tyylipuhtaalta saksarilta. Johtomaalin jälkeen Herculeksella oli muutama maukas paikka tappaa ottelu, mutta Nathaniel Amosin chippi tipahti alas ylähirrestä ja Ville Vesaselle taaloja ei ollut riittävästi tarjolla maalin tekemiseksi. 

Toisella puoliskolla Herkun paketti pysyi kiitettävästi kasassa noin 60 minuutille asti. Puolustuspään pomppupalloihin menemisessä ollaan vielä aladivaritasolla ja tästä KajHa muistutti tylysti tekemällä tasoituksen. Maalin jälkeen Kahjan pelaajat saivat lisää bensaa suoniinsa ja pian taululla komeili jo kotijohto 2-1. Herculekselta ei löytynyt enää ylimääräistä vaihdetta, jolla peli olisi käännetty tasoihin. Joukkue haki tasoitusta hieman riskillä ja KajHa pääsi kaunistelemaan loppulukemiksi 4-1 parilla vastahyökkäyksellä.

Tappiosta huolimatta pelissä oli paljon hyviä aineksia. Paketti pitää pystyä pitämään kasassa loppuun asti, niin voidaan alkaa haaveilemaan otteluiden voittamisesta. Seuraava mahdollisuus tähän tulee tiistaina 17.5. jolloin kotiavauksessa otetaan mittaa paikallisvastustaja OPS-junioreista.  Ottelu alkaa klo 18:30 Heinäpään tekonurmella.