Kauden 2011 aloitus lähestyy. JS Herculeksen historiassa kyseessä on jo seuran 14. kausi piirin sarjoissa. Tällä kaudella Herkulla on kolme joukkuetta tulessa kauden 2010 tapaan.

Edustuksella uusia haasteita

Miesten edustus sijoittui viime vuonna toiseksi 4. divisioonan lohkossaan ja nousi FC Muurolan sarjasta luopumisen myötä 3. divisioonaan. Hercules on aiemmin pelannut kolme kautta 3. divisioonassa vuosituhannen alkupuolella. Nousijajoukkueelle kaudesta on varmasti tulossa haasteellinen, sillä sarjassa on monia laatujoukkueita. Viime kaudella 2. divisioonasta pudonneet KajHa ja FC OPA janoavat varmasti pikaista nousua takaisin ylöspäin. Samoin viime vuonna kalkkiviivoille nousutaistelussa HauPaa vastaan hyytynyt Kajaanin muukalaislegioona AC Kajaani on varmasti kova luu lukuisine ulkomaalaisvahvistuksineen. Herculekselle entuudestaan tuttuja joukkueita sarjasta löytyy kolme: vanha vihulainen Oulun Tarmo, toissa vuotena 4. divisioonasta kolmoseen noussut Kajaanin Spartak sekä Herculeksen kanssa viime kaudella tasapisteisiin päätynyt raahelainen AS Moon. Sarjasta löytyy myös yksi joukkue Oulu-Kajaani -akselin pohjoispuolelta, sillä FC 88 peri PS Kemi 2:n paikan ja joukkue on toistaiseksi suuri tuntemattomuus oululaisille. Yhdeksi sarjan vahvaksi joukkueeksi voidaan lukea Tervarit, joka hilaa varmasti tänäkin vuonna itsensä kärkikastiin kokeneen materiaalinsa turvin. Farmisopimusjoukkueita sarjasta löytyy kaksi. FC OPA solmi hiljattain farmisopparin AC Oulun kanssa. OPS -juniorit saanee myös apuja ylhäältä päin isoveljeltään OPS-jp:ltä. OPS -juniorit olivat viime kaudella usein vaikeuksissa sarjassa, mutta tälle kaudelle joukkue on vuotta valmiimpi ja valmis yllätyksiin.

JS Hercules lähtee ennakkoluulottomasti haastamaan muita joukkueita pitkälti viimevuotisella joukkueella. Jonkin verran liikehdintää on ollut edustuksesta kakkosjoukkueeseen, Herkku-Pappoihin. Suurin menetys viime kaudesta on vuoden Hercules -pelaajaksi valitun Antti Kärkkäisen lähtö töiden perässä Sundsvalliin. Uusia kasvoja on kuitenkin saatu kivasti rinkiin mukaan. Uusista pelaajista Ville Tuovinen ja Jussi Leppilahti ovat harjoituskauden aikana ottaneet paikkansa avauskokoonpanosta. Lisäksi pohjoisesta päin PS Kemin try outista Ouluun ja Herkun treeneihin valunut Nathaniel Amos on uusia avauksen miehiä. Nat on aiemmin pelannut kolmosta KajHan riveissä kausina 2008-2009 ja mättänyt 26 maalia tuona aikana. Valmennuksesta vastaa viime kauden tapaan Ladi Babalola.

Paljon on siis kiinnostavia otteluita luvassa. Kausi pyörähtää Herculeksen osalta käyntiin sunnuntaina 8.5. vierasottelulla Kajaanissa paikallisen Hakan vieraana. Ensimmäinen kotiottelu pelataan tiistaina 17.5.OPS-j:tä vastaan Heinäpään tekonurmella klo 18:30.

Naisilla tynkäsarja

JS Herculeksen naiset eli Herkuttaret aloittavat kolmannen sarjakautensa. Viime kauden päätteeksi useampi pelaaja vaihtoi maisemaa ja joukkue näyttääkin uusiutuvan kovasti täksi kaudeksi. Kaikkien pelaajien kesän kohtalo ei vieläkään ole selvillä ja joukkueen rakentaminen on vielä kautta ajatellen pahasti kesken. Uusia pelaajia mahtuu vielä reilusti siis mukaan! Naisten 3-divisioonasta tulee tällä kaudella varsinainen tynkäsarja, sillä mukana on vain kolme joukkuetta. Vastustajat tulevat hyvin tutuiksi, sillä naiset pelaavat 4-kertaisen sarjan. Vastustajina tänä vuonna ovat Tornion Jalkapalloklubi ja FC Wimma Kajaanista. Molemmat ovat tuttuja ja kivoja vastustajia aikaisimmilta vuosilta. Välimatkat tietenkin hieman sylettävät pelaajia.

Naisten sarja pyörähtää käyntiin lauantaina 14.5. vierasottelulla Torniota vastaan. Kotona kausi päästään korkkaamaan lauantaina 28.5, jolloin FC Wimma tulee Kajaanista kyläilemään.

Herkku-Papat liidaa

Herkku-Papat osallistuu toista kertaa 5. divisioonaan. Kesän viitosdivarissa tavoitteena on tavoitella rantakuntoa ja välttää loukkaantumisia. Herkku-Papoilla on edessään 16 ottelua kesän mittaan. Papat eivät joudu pahemmin matkustelemaan, sillä ainoastaan yksi joukkue, Pallokarhut Kuusamosta, on Suur-Oulun ulkopuolelta. Sarjan voimasuhteista on tässä vaiheessa paha sanoa mitään. Harvojen harjoitusotteluiden perusteella nuori KTU voi olla paha vastustaja kankeille mutta hitaille Papoille. Herkku-Pappojen rinki on laaja, mutta niin sen pitääkin olla, kun kyse on puhtaasti harrastusmielisestä joukkueesta.

Herkku-Pappojen ensimmäinen koitos on Virpiniemessä tiistaina 10.5. HauPa:n 3. joukkuetta vastaan. Kotikentälle Talvikkipuiston sametille Papat astelevat kotijoukkueen ominaisuudessa ensimmäisen kerran keskiviikkona 18.5. Paavolan Kisaa vastaan.