JS Hercules ja Oulun Tarmo ottivat yhteen sunnuntaina kylmenevässä Heinäpään illassa. Ottelussa voiton vei OuTa toisen jakson ylivoimansa myötä lukemin 3-2 (0-2).

Ottelu alkoi selkeässä Herkkukomennossa. Oikeastaan koko ensimmäinen puoliaika oli parasta tähän mennessä nähtyä peliä Herculekselta, eikä Tarmolla ollut esittää juuri mitään vastaan sanottavaa. Ensimmäisen jakson päätteeksi lukemien olisi pitänyt olla huomattavasti taululla ollutta taukolukemaa selkeämmät. Pekka Haaranen teki Herkun molemmat maalit nättien syöttökuvioiden päätteeksi. Pallo liikkui kivasti mieheltä toiselle ja pelin painopistettä pystyttiin välillä kääntämään mallikkaasti.

Toiselle jaksolle Tarmo tuli huomattavasti terävämmin ja sai luotua hyvin painetta Herkun päätyyn. Puolustuksen ajatuskatkoksesta pääsi tarmolainen kaventamaan lukemiksi 1-2 toisen puoliajan alkuminuuteilla. Hercules joutui entistä enemmän alakynteen, kun puoliajalla sisään tullut Matias Mustikkaniemi otti nopeaan tahtiin kaksi keltaista korttia. Näin Herkku joutui pelaamaan noin puolisen tuntia vajaalla. Outa kiitti ja kumarsi, teki pari kassia ja vei ottelun nimiinsä. Herculeksella oli vajaalla pelatessaan muutama maukas paikka tasoittaa ottelu, mutta viimeistely jäi hieman ontumaan.

Kaiken kaikkiaan ottelu antoi hyviä viitteitä paremmasta. Paketti pysynee jatkossa aina vain pidempää kasassa ja kauden alkaessa Herculeksella on varmasti hyvin kilpailukykyinen nippu kolmoseen.

Kuvia ottelusta galleriassa.

Kokoonpano: Jarmo Kolivuori (mv), Juho Syrjä (c), Ville Tuovinen (Mika Ylilehto), Pekka Auvinen (Matias Mustikkaniemi), Antti Pesola, Jussi Leppiniemi, Viktor Kajdasci, Tommi Päkkilä, Nathaniel Amos (Janne Kananen), Marko Yliniemelä, Pekka Haaranen (Timo Rautio)