JS Hercules pelasi ensimmäisen jalkapallo-ottelunsa Tervareita vastaan piiitkästä aikaan. Itse asiassa aikaisempia kohtaamisia ei taida olla laisinkaan koko Herculeksen historian aikana tai sitten kirjoittajan muisti pettää. Korjatkoon joku, jos toisin muistaa/tietää. Eniveis, tämä historiallinen ottelu päättyi tasaisen väännön jälkeen Tervareiden voittoon 0-2 (0-1).

Ottelun lukemat eivät kerro koko totuutta ottelusta. JS Hercules painoi varsinkin ensimmäisellä puoliskolla hyvin peliä Tervareiden päätyyn, eikä vastustaja kovinkaan montaa kertaan päässyt kontrolloidusti hätyyttämään Herkun maalia. Mutta usein käy, että kun hallitseva joukkue ei paikoistaan maalia tee, niin vihulainen rokottaa. Näin kävi, kun Tervarit menivät johtoon ensimmäisen puoliajan viimeisillä sekunneilla Herculeksen merkkausvirheen tuloksena.

Toisella puoliajalla peli tasoittui, vaikkakin Herculeksella oli kenties paremmat paikat kavennukseen kuin Tervareilla johdon vankistamiseen. Tommi Päkkilällä oli pari hyvää paikkaa, mutta venytykset keskityksiin jäivät hieman vajaiksi. Herculeksen vaihtoruletti kiihtyi toisen jakson edetessä ja samalla oma peli meni enemmän sekaisin. Ottelun lopun lähestyessä Tervareille siunaantuikin koko ajan enemmän ja enemmän maukkaita paikkoja, mutta vain yksi lisämaali nähtiin noin 10 minuuttia ennen loppua. Maalia edelsi Herkun puolustuksen harjasyöttö. Alakerran muutoin niin vakuuttavan luudan Juho Syrjän värinäkö petti ja valkoinen muuttui siniseksi tunnetuin seurauksin.

Kaiken kaikkiaan peli oli jo huomattava askel parempaan. Aikaisempia otteluita tiukempi vastus laittoi lisää vipinää Herculeksen pelaajiin ja pallo liikkui jo sukkelammin. Puolustusvirheitä ja turhia keskialueen pallonmenetyksiä kun vielä vähennetään, niin avot; hyvä tulee.

Seuraavaksi pelataan arkivihollista Oulun Tarmoa vastaan sunnuntaina 27.3. klo 18:00 Heinäpään tekonurmella. Yleisöryntäystä odotellessa…

JS Hercules: Jormo Kolivuori, Juho Syrjä, Jussi Leppilahti (Matti Eilonen), Antti Pesola (Timo Rautio), Matias Mustikkaniemi (Pekka Auvinen), Ville Tuovinen (Jomaci), Tommi Päkkilä (Janne Kananen), Viktor Kajdasci (Sebastian Scarazzato), Nathaniel Amos (Timo Kurkela), Marko Yliniemelä (Jouni P), Ville Vesanen (Pekka Haaranen)