JS Hercules palasi voittojen tielle kukistamalla Heinäpään kesäillassa FC Netsin maalein 3-0 (1-0). Maalipaikkoja oli Herkulla läjäpäin, mutta tarkin sihti oli hieman hakusessa. Herkun maaleista vastasivat Papoissa tuhoisaa jälkeä tehnyt Ville Vesanen (x2) ja Janne Kananen.

Viime vuosina Oulun derbyissä Netsi on ollut lähes poikkeuksetta vahvempi. Viime vuonna pelit olivat tiukkoja vääntöjä, mutta kääntyivät lopulta Netsille. Tämän vuoden ensimmäisen derbyn paremmasta joukkueesta ei jäänyt epäselvyyttä. Avausjakso oli tosin tasainen ja varsinkin alussa se oli Netsin hallussa. Siitä huolimatta Netsi ei vaarallisia paikkoja saanut. Herkku keskittyi tarkkaan puolustamiseen ja nopeisiin vastaiskuihin. Yhden sellaisen päätteeksi Ville Vesanen tykitti lukemiksi 1-0. Toisella puoliajalla kentällä oli vain yksi joukkue. Netsin peli hiipui kummasti lähes täysin ja lukemat olisivat voineet olla huomattavasti rumemmat paremmalla viimeistelyllä. Ville Vesanen juoksi illan toisensa sisään Tommi Päkkilän antamasta vapaapotkusta. Kolmannen runnoi sisälle Janne Kananen myös erikoistilanteen jälkeen. Toisen jakson peli oli mallikasta hallintaa Herkulta. Pallo ja miehet liikkuivat kiitettävästi ja vastaanvanlaista peliä soisi näkevän myös loppukauden peleissä.

24' Ville Vesanen 1-0

76' Ville Vesanen 2-0

86' Janne Kananen 3-0