Kesäkuun alkupäivinä kaikki Herculeksen joukkueet ovat pelanneet yhden ottelun. Miesten edustusjoukkue kävi murheellisella vierailulla 2.6. Raahessa (7-3 takkiin). Herkku-Papat ja naiset pelasivat molemmat tasan 1-1 omissa otteluissaan.

As Moon isännöi Herculesta keskiviikkona 2.6. Raahen Koivuluodon nurmella. Ennakkoon odotettiin tiukkaa taistoa pisteistä ja vähämaalista ottelua, mutta peli osoittautui aivan joksikin muuksi. AS Moon pelasi suoraviivaista peliä ja palloa pyrittiin toimittamaan pitkillä avauksilla Herculeksen puolustuksen selustaan. Hercules puolestaan piti palloa taas ehkä liikaakin, eikä luotua painetta pystytty kääntämään maaleiksi. Avausjaksolla Hercules painosti ja piti palloa, mutta Moon teki maalit. Molemmat maalit syntyivät Herculeksen puolustusvirheistä. 2-0 tilanteessa Tommi Päkkilä pääsi kaventamaan tilanteeksi 2-1 ja puoliajalla näytti vielä siltä, että tästä saadaan vielä tiukka ottelu aikaan. Toisin kuitenkin kävi. Moon rokotti heti toisen jakson aluksi vastahyökkäyksistä tilanteeksi 4-1 ja Herkun selkäranka napsahti. Moonin pelihuumori sen kuin parani maalien myötä ja hyökkäykset päätettiin jäätäviin viimestelyihin. Herculeksella pallo viipyi liikaa aina yhden miehen jalassa ja joukkuepelaamisesta ei ollut välillä tietoakaan. Paljon on muututtava seuraaviin otteluihin, jos pisteitä aiotaan ottaa. Jalkapallo on joukkuepeli, eikä yhden miehen "kuljetusliikkeet" edistä peliä. Herculeksen muista maaleista vastasivat Antit Pesola ja Karjaluoto. Seuraavaksi tulee vastaan rakas FC Nets tiistaina 15.6. Joukkueet ovat jo aiemmin kohdanneet tällä kaudella Suomen Cupissa, jolloin varsinainen peliaika päättyi 0-0 ja FC Nets eteni jatkoon rangaistuspotkuilla.

Herkku-Papat ottivat toistamiseen mittaa FC Internationalista 5.6. ja jälleen päädyttiin tasapisteisiin. Ottelu päättyi 1-1 Ville Vesasen vastatessa Pappojen ainokaisesta. Maali oli Vesasen kuudes kolmeen peliin, joten Villen nostaminen hyökkäykseen on totisesti kannattanut. Vesanen on syytä nostaan vieläkin ylemmäs eli edustusjoukkueeseen sen peliä piristämään. FC International oli edelliseen keskinäiseen otteluun verrattuna parempi nippu. Joukkue liikutteli palloa Pappoja paremmin, mutta vaarallisiin maalintekotilanteisiin se ei päässyt. Tästä piti huolta pitkälti hyvin toppareina luutineet Tervareiden vanha divarijyrä Marko Mäenpää ja Petri Andersson. Ainokaisen International sai heppoisesti vihelletystä rangaistuspotkusta. Papat pääsivät yrittämään kavennusta "korvauspilkusta", mutta maali ei maistunut Petri Kytöaholle pilkulta eikä siitä seuranneesta riparistakaan. Vesanen tasoitti tilanteen toisen puoliajan alkupuolella hienon hyökkäyksen päätteeksi. Maukkaan passin Vesaselle antoi laidasta läpi muurtautunut Teemu Tikkanen. Pappojen pallollinen peli oli nyt heikkoa verrattuna aikaisempiin otteluihin. Pappojen riveissä debytoinut Juha "Marde" Ekorre toi tosin rauhallisuutta ja pallovarmuutta kentälle tullessaan. Seuraavaksi Papat kohtaavat sunnuntaina 13.6 FC Suolan Pateniemen tekonurmella.

Naisten edustusjoukkue kohtasi sarjaa johtavan ja ennakkosuosikin Visan Pallon Pateniemen betonilla. Herkuttaret saivat kasaan hyvän nipun ja pelistä sukeutuikin kunnon trilleri, josta ei lämpöäkään puuttunut. Visan Pallo hallitsi ottelua lähes koko ottelun ajan, eikä Herkuttaret saaneet omaa pallollista peliä kunnolla käyntiin pieniä jaksoja lukuun ottamatta. Tähän varmasti vaikuttaa vastustajien vaihteleva taso. Siinä missä joissain otteluissa on hyvin aikaa ottaa pallo ja kääntyä, ei Visan Palloa vastaan aikaa juuri ollut. Sen verran fyysisesti tytöt runkoon tulivat. Herkuttaret puolustivat urhoolisesti ja puolustustyötä osaltaan helpotti Visan Pallon yksiviivainen pelitapa, joka ei Pateniemen kovalle alustalle kovin hyvin sovi. Palloa roiskaistiin nopeasti linjan taakse. Outi Pekkala poimi nämä Pateniemen sametilla korkealle pomppivat karkit helposti. Visan Pallo siirtyi kuitenkin johtoon ensimmäisellä puoliajalla juuri tälläisen pomppupallon tuloksena. Herculeksen puolustajat hieman epäröivät, kuka palloon menee ja Tuija Mantovaara nosti pallon häkkiin yli vastaan tuleen Saija Himangan. Hercules kuitenkin kuittasi maalin nopeasti. Tiina Lohiniva karvasi pallon itselleen pystysyötön päätteeksi, syötti Sasa Dolinsekille takaviistoon, joka tarjoile poikittain maalin edustalle nousseelle Paula Salolle. Pallilla oli helppo työ siirtää pallo tyhjiin. Toisella puoliajalla Tiina Lohiniva sai nopeaan tahtiin kaksi keltaista korttia ja Herkuttaret joutuivat taistelemaan alivoimalla 30 minuuttia. Numerot pysyivät kuitenkin lukemissa 1-1 kiitos hyvän puolustustaistelun ja Saija Himangan lopussa tehdyn haamutorjunnan. Lohinivan saamat kortit jäivät hieman kismittämään, sillä ensimmäinen tuli reilusta pallontavoittelutilanteesta. Toisessa Lohinivaa taas ajeltiin ensin selkään, jonka hän sitten kuittasi seuraavassa tilanteessa. Tuomari ei juurikaan selkään tulemisia huomannut/osannut viheltää, mikä vaikutti koko ottelun tunnelmaan. Visan Pallon äänekäs valmentaja/huoltajakunta osaltaan vaikutti tuomarin päätöksiin, mikä ei ole kovin suotavaa. Kaiken kaikkiaan pisteeseen on oltava tyytyväinen, mutta omaan pallolliseen peliin ei.  Seuraavaksi vastaan asettuu ONS:n III-joukkue. Peli pelataan Pateniemessä keskiviikkona 16.6. klo 19:00.