JS Hercules haki FC Tarmolta vieraspisteet pois kuleksimasta. Näin Herkulla oli hyvä viikonloppu Kajaanissa molempien edustusjoukkueiden hakiessa täydet pistepotit. Miehet toivat pisteet kotio 0-2 (0-1) voiton turvin.

Aikaisempina vuosina Hercules ei ole Kajaanissa miesten sarjaotteluissa juhlinut. Joku muisteli menomatkalla, että taitavat reilun kymmenen vuoden aikana saadut pisteet Kajaanista olla kahden, ellei jopa yhden käsin sormin laskettavissa. Noh, nyt niitä ropisi laariin lisää. Matkaan lähdettiin yhden vaihtomiehen voimin jo klo 7:30 aamusella, koska peli alkoi jo klo 11:00.  Päästiinpähän aikaisin takaisin Ouluun.

Pelin alkaessa FC Tarmo vaikutti olevan pidempään nukkuneena (?) hieman terävämmällä jalalla liikkeellä. Puntit kuitenkin tasoittuivat pian Herculeksen saadessa unihiekat pois silmistä. Tommi Päkkilä ja Herkun uusi miäs, Kajaanilaisille tuttu Paul Nwachukwu aiheuttivat hankaluuksia tuon tuosta FC Tarmon puolustukselle. Tarmo yritti laitojen kautta päästä hyökkäämään ja loikin muutamia vaarallisia vastaiskuja. Tasatahtiin 0-0 lukemissa edettiin 40' minuutille asti, kunnes Tommi Päkkilä pääsi karkuun Tarmon puolustukselta ja sijoitti hallitusti taukotilanteeksi 0-1. Toinen jakso ennätti vanheta reilut 10 minuuttia, kun Päkkilä karvasi pallon syvältä ja häntä jouduttiin rikkomaan päätyviivan tuntumassa lähellä 16 rajaa. Matti Eilonen antoi oivallisen passin boksiin, Juho Syrjä ryntäsi paikalle ja ohjasi pallon tihismäisesti takaveivillä maaliin. Tämän jälkeen Herculeksen peli passivoitui ja FC Tarmo pääsi vyöryttämään hyökkäyksiä Herkun maalille. Puolustus kuitenkin kesti ja Tarmo ei maaliviivaa lähemmäksi pääsyt: Sekavan pomputtelun päätteeksi pallo jo näytti vierivän maaliin, mutta Jarmo Kolivuori sai vielä kauhottua pallon selville vesille ja Juho Syrjä ausputzeroi pallon poies. Tarmon painostaessa myös Herkulla oli omat tilanteensa. Vaihdosta kentälle kirmannut Antti Railo pääsi lähimmäs, mutta hyvän nousun päätteeksi veto painui muutaman pallon mitan ohi maalin. Pillin vihellys, suihkuun, Kontiomäen Shellille ja kotio. Ugh.

FC Tarmo – JS Hercules 0-2 (0-1)