Kaukovainion lentokentän kokoisella ja pölisevällä hiekkakentällä nähtiin tiukka taistelu voitosta Herkku-Pappojen ja FC Rai 2. eli Ylirantajengin välillä. Lähes +30-asteissa kelissä pelattussa hidastempoisessa ottelussa nähtiin yhteensä kymmenkunta maalipaikkaa molemmissa päissä.

Oululaistuneista pohjoisen pojista koottu Ylirantajengi oli tällä kertaa "vieraspelissä"  pienellä 12 pelaajan ringillä,  joten Pappojen jopa 15 pelaajan rinki oli helteisessä säässä ennakkoon vahvoilla. Itse ottelussa ei juurikaan hienouksia nähty johtuen pölisevästä ja epätasaisesta hiekkakentästä.  Mainituista noin kymmenestä maalipaikasta vierasjoukkue Ylirantajengin osuus sisälsi useita vapaapotkuja Pappojen rangaistusalueen tuntumasta ja Pappojen maalipaikat saatiin yleensä pienen rakentelun päätteeksi. Pappojen puolustuslinja pystyi yhteistyössä keskikentän kanssa ohjaamaan Ylirantajengin hyökkäykset joko laitoihin tai katkaisemaan syöttöyritykset, tosin muutamat taklaukset johtivat useaan vapaapotkun varsinkin ottelun loppuhetkillä. Ylärimasta metsän perukoille kimmonnutta palloa lähemmäksi maalia ei vierasjoukkue ottelussa kuitenkaan päässyt. Ottelun ainokaisen maalin sai kotijoukkueen onneksi upotettua Petri Kytöahon pystysyötön ja pienoisen rakentelun päätteeksi Ville Vesanen, jonka veto ohitti muutoin hyvin torjuneen vierasjoukkueen maalivahdin.

Tuskin on kovin liioteltua puhua työvoitosta kenttäolosuhteiden ollessa mitä olivat. Kovemmalla väännöllä ja leveämmällä penkillä otteluun lähtenyt Herkku-Papat otti näin ollen lopultakin kauden ensimmäisen voittonsa!

 

Herkku-Papat – FC Rai 2 1-0 (0-0)

1-0 Ville Vesanen

 

Kokoonpano: Visuri; Sarpola, Andersson, Rautio V, Piuva; Hellgren, Koskimäki, Saarinen, Niemistö; Kytöaho P, Vesanen; Leskinen, Tikkanen, Pesola JP, Olczak.