Football club Hercules was established in 1998 in Oulu, Finland. Not that many things are born with a big bang, unless the world itself, and this applies to Hercules too. The team has already played 14 seasons of lower league football, fourth tier in Finnish football being highest. Hercules is closing its teenage and must decide what do when it is grown-up.

When Hercules played the first games in 1998 some of the players had never played football in a club before and only a few after youth levels. Team was merely a group of students mostly from University of Oulu's Faculty of Technology. Now this 1st generation has almost completely retired from Hercules apart from a few stubborn hard-core rarities. The new generation now controls the fields, but the same sprit is still around. Friendly atmosphere with fun and games incorporated together with sobriety towards football are still the main values of the club.

On season 2012 Hercules has three teams competing. JS Hercules first team plays in Finnish Third Division in Northern Finland, reserve team Herkku-Papat in Finnish Fifth Division in Oulu and ladies team plays in Ladies Third Division in Northern Finland.


Jalkapalloseura Hercules on vuonna 1998 perustettu oululainen jalkapallojoukkue. Harvat asiat tulevat tähän maailman Suurella Alkuräjähdyksellä, ellei sitten maailma itse. Niinpä myös Hercules on aloittanut pienestä. Nyt on jo kuitenkin takana 14 kautta alasarjapalloilua. Hercules lähestyy seurana teini-ikää ja on aika miettiä, miksi sitä isona oikein haluaa.

Herculeksen aloittaessa pelit kaudella 1998, osa pelaajista ei ollut koskaan aikaisemmin pelannut jalkapalloa millään seuratasolla ja vain harva juniori-iän jälkeen. Joukkue oli kaveriporukka koottuna lähinnä Oulun yliopiston sähköosaston opiskelijoista. Nyt tämä ensimmäinen sukupolvi on vähitellen siirtynyt pelikentiltä syrjään muutamaa sitkeää poikkeusta lukuun ottamatta. Uusi sukupolvi hallitsee kenttiä. Mutta sama henki vallitsee yhä. Hyvä meininki ja hauskanpito yhdistettynä kuitenkin vakavaan suhtautumiseen jalkapalloon kuvastavat edelleen seuran arvoja.

Js Herculeksella on vuonna 2012 kolme joukkuetta. Miesten edustusjoukkuen pelaa Palloliiton Pohjois-Suomen piirin 3-divisioonaa, naisten edustusjoukkue 3-divisioonaa ja Herkku-Papat 5-divisioonaa.

 

Yhteystiedot / Contact Information:

JS Hercules

Kirkkokatu 8 A 9

90100 Oulu

toimisto (a) jshercules . com

 

Copyright (c) JS Hercules 2012
Permission is granted to copy, distribute and/or modify this document
under the terms of the GNU Free Documentation License, Version 1.3
or any later version published by the Free Software Foundation;
with no Invariant Sections, no Front-Cover Texts, and no Back-Cover Texts.
A copy of the license is included in the section entitled "GNU
Free Documentation License".