Aurinkoisessa, mutta tuulisessa Castrénin sunnuntai-illassa 129 katsojaa oli saapunut seuraamaan nousukarsintapaikan kannalta äärimmäisen tärkeää kamppailua Herculesin ja PK-37:n välillä.

Aleksanteri Patronen oli tänään Herculesin veräjänvartijana

Ensimmäinen jakso ei tarjonnut ihmeitä. Kurinalaisesti puolustanut iisalmelaisjoukkue jäi itse täysin vaille paikkoja, ja meille niitä tarjoutui vain muutama. Ensimmäistä saatiin odottaa hieman yli puolivälin, jolloin Calvin N’Sombo päätti kokeilla kaukaa, mutta vihaisessa kudissa ei ollut riittävästi tarkkuutta.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Paul Obi ehti Karam Hadhoudin oivaan pitkään palloon annettuna tyhjään tilaan syvälle vasemmalle päästen häirittynä yrittämään pienestä kulmasta, mutta PK-37:n maalivahti Matias Rissanen veti pidemmän korren.

Rissanen torjuu Obin laukauksen.

Ottelun 31. minuutilla heilahti. Mikel Gurrutxaga katkoi alhaalla rangaistusalueen rajan tuntumassa vieraiden syötön, siirsi oikealle jalalleen ja kiskaisi kauas vasemmalle laidalle yli vieraiden puolustuslinjan. Obi räjähti täyteen vauhtiin, ehti ensimmäisenä palloon, leikkasi keskemmälle ja niittasi tappajan vaistolla tarkan sijoituksen vuorenvarmasti maalin oikeaan alakulmaan.

Paul Obi johtaa maalipörssiä 15 maalilla. Kuva: Teemu Hassinen

Tauolle Castrénilla mentiin 1–0-lukemissa.

Toista jaksoa ehdittiin pelata vain muutama minuutti, kun Karam Hadhoud pääsi vapaapotkun jälkitilanteesta tykittämään reilusta paristakymmenestä metristä vastapalloon todella painavan ja tarkan laukauksen kohti vieraiden maalin oikeaa alanurkkaa, mutta Rissanen syöksyi ohjaamaan pallon päätyrajasta yli.

Lähes täysin puskista tulleen iisalmelaisten paras paikka koko ottelussa oli 54. minuutilla , kun kaukaa vasemmalta tullut komea pommi kimposi ylärimasta maalipotkuksi Aleksanteri Patrosen ja koko Herculesin helpotukseksi.

Ottelun viimeisen kymmenen minuutin muutamaa viimeistä ratkaisua vaille jäänyttä hyökkäyksen rakentelua ja yhtä erinomaisesta paikasta saamaansa vapaapotkua lukuun ottamatta PK-37 joutui lähinnä puolustamaan punaisen vyöryn puskiessa päälle kuin yleinen syyttäjä konsanaan.

Hekuran Hasani toi virtaa tullessaan sisään 75. minuutilla. Kuva: Teemu Hassinen

Mainiolla pelipäällä ollut Paul Obi sai toisen jakson puolivälissä vielä kertaalleen pallon maaliin, mutta avustava liputti kiistanalaisen tilanteen paitsioksi. Vieraiden maalivahti Rissanen myös torjui useamman kerran erinomaisesti, mainittakoon niistä ainakin yhdet etukulmayritykset sekä Obilta että Sami Karjalaiselta ja toppari Nathan Ibehin pusku kulmapotkusta.

Varoituksia PK-37 keräsi seitsemän kappaletta, joista kaksi ja siten kentältäpoisto Juho Ruotsalaiselle. Herculesin ainoa lappu nousi Joshua Jullvélle, joka järkevällä rikkeellä esti vierailta läpiajon.

Erotuomari Atte Räinä laputti yhteensä kahdeksan kertaa.

Ottelun parhaina palkittiin PK-37:ltä ahkerasti kumpaankin suuntaan töitä tehnyt Joona Ojala ja Herculesilta samoin sanoin kuvailtava luova keskikenttämies Calvin N’Sombo.

Seuraavaksi Herculesia vastaan asettuu vieraskentällä Torniossa perjantaina 24.8. klo 18.30 alkavassa ottelussa TP-47.

Teksti: Pekka Peni