Pietarsaaren Länsikentän tekonurmen ympärille oli tälle kesälle tyypillisesti helteisenä sunnuntai-iltana kerääntynyt parisensataa katsojaa, kun FF Jaron farminakin tunnettu Jakobstad Bollklubb isännöi Herculesia klo 18.30 alkaneessa ottelussa.

Alkutahdit määräsi tiukasti Hercules. Heti kahden minuutin pelin jälkeen vaihteeksi hyökkäävämmässä roolissa keskikentällämme pelannut José Amat pääsi laukomaan noin kymmenestä metristä, mutta JBK:n maalivahti Patrik Häggblom venyi huikeaan pelastukseen oikean tolpan vierestä. Paria minuuttia myöhemmin oivallinen pystysyöttö vapautti Paul Obin puolittaiseen läpiajoon vasemmalta, mutta miehen laukaus suuntasi tolppaa nuollen oikealta ohi pietarsaarelaisten maalin.

Räväkän aloituksemme jälkeen isännät saivat puolustuksensa organisoitua, ja vaikka peli sujuikin Herculesin komennossa, ei todellisia maalipaikkoja syntynyt.
Ensimmäisen jakson saavutettua puolivälin ottelussa pidettiin kuuman kelin vuoksi juomatauko.

28. minuutilla JBK sai käytännössä vasta toisen kelvollisen hyökkäyksensä aikaiseksi edettyään oikean laitansa kautta rangaistusalueellemme. Toppari Mikel Gurrutxaga otti kauas katsomoon kevyehköltä näyttäneen kontaktin, mutta vastustajan pelaajan vajottua maihin tuomarina toiminut Mikko Juusola puhalsi empimättä pilliinsä ja vei pallon yhteentoista metriin.

Hyökkääjä Joakim Häggblom asettui laukomaan. Veto lähti napakasti kohti aivan vasenta alanurkkaa, mutta Ville Seppä Herculesin maalilla torjui sen kulmaksi ja tilanne säilyi maalittomana.

Kotijoukkue pääsi silti hieman paremmin peliin mukaan, ja pallonmenetys avasikin muutaman minuutin päästä pilkusta JBK:lle vaarallisen tilanteen, jossa sekä kapteenimme Markku Huoponen että maalivahti Seppä joutuivat torjumaan kumpikin kertaalleen.

Isäntien kymmenminuuttinen etsikkoaika päättyi 39. minuutilla, kun hyvä syöttö vasemmalle tavoitti Paul Obin, joka leikkasi keskelle ja laukoi. Obin vetoon JBK:n maalivahti Häggblom sai vielä itsensä tielle, mutta Sami Karjalainen iski paluupallosta Herculesin 0-1 johtoon. Puoliajalle mentiin näissä lukemissa.

*****

Isännät tulivat toiselle jaksolle sisuuntuneina, ja 49. minuutilla JBK:n Kevin Larsson tasoitti ottelun lukemiin 1-1 nopeasta vastaiskusta, jonka pietarsaarelaiset pääsivät tekemään 2 vs. 1 -ylivoimalla.

Maalista ehti kulua vain minuutin verran, kun JBK:n keskikenttämies Antonio Hottalle tuomittiin koko ottelun ainoa varoitus.

Toista jaksoa oli takana kymmenkunta minuuttia, kun Obi syötti Marcos Morenolle, joka ajoi sisään alueelle ja tavoitteli hyvin ajoitetulla laukauksella JBK:n maalin vasenta alakulmaa. Häggblom sai kuitenkin heittäytymällä sormiaan suoraan juoksusta lauottuun vetoon riittävästi eteen, eikä toiselta laidalta mukaan tilanteeseen tullut Karjalainen voinut saada päätyrajan tuntumassa irtopallosta kulmapotkua parempaa tulosta aikaan.

Juuri ennen tunnin täyttymistä JBK oli lähellä maalintekoa kahteenkin otteeseen, mutta ensin harhasyötöstä syntyneessä tilanteessa Herculesin Seppä pelasti vastaantulollaan yksin läpi -paikan, ja minuuttia myöhemmin mies torjui pahan laukauksen oikeasta etualanurkasta kulmaksi.

Ismael Díaz, Herculesin valmentaja, käytti ottelun ensimmäisen vaihdon tasan tunnin kohdalla, kun pirteästi kärjessä etenkin ensimmäisellä jaksolla pelannut Paul Obi jätti kentän ja tilalle tuli Karam Hadhoud.

Ilta pysyi sen verran helteisenä, että toisenkin jakson puolivälissä ottelussa tarvittiin juomatauko.

71. minuutilla oli JBK:n vuoro vaihtaa, kentältä Rasmus Korkea-Aho ja tilalle Alfred Söderman. Kuusi minuuttia myöhemmin nähtiin puolestaan Herculesin toinen vaihto, kun paremmin laiturina viihtyvä Marcos Moreno siirtyi kentän laidalle ja Nazim Amokachi pääsi keskushyökkääjän tontille.

Ja vaihtohan kannatti: Alain Pecharroman tarjoili keskelle ja vasta muutaman minuutin kentällä ollut Nazim Amokachi kiitti ja kuittasi lukemiksi 1-2.

Heti maalin jälkeen Hercules vaihtoi kolmannen kerran Samu Himangan tullessa osuman syöttäneen Alain Pecharromanin tilalle. JBK käytti samalla toisen vaihtonsa Alex Ramsayn korvatessa Viktor Strömbäckin.

Enempää maaleja ei ottelussa nähty, vaikka isännät yrittivät kiitettävällä intensiteetillä painaa vielä viimeisen kympin ajan tilannetta tasoihin. Niinpä kotimatkalle päästiin tärkeiden kolmen vieraspisteen kanssa, ja sarjassa vain yhden pisteen verran kärkitrion takana.

Tällä kertaa pilkun torjunut ja useaan otteeseen maalimme pelastanut Ville Seppä taisi olla vierasvoiton takuumies numero yksi. Myös Alain Pecharroman kiitti paikastaan avauskokoonpanossa kuten pitääkin eli hyvillä otteilla kentällä.

JBK:n puolelta Patrik Häggblom torjui lopulta kaiken sen mitä maalivahdin voi odottaa kiinni saavan. Pari muuta onnistujaa isäntien puolelta olivat keskikentällä rauhallisen ja varman oloisesti kumpaankin suuntaan esiintynyt ja puheellaan ainakin ajoittain omiaan ohjannut Markus Kronholm, sekä kovin nuorelta näyttänyt mutta hetkittäin todella kypsästi puolustuksessa työskennellyt Kasper Granholm.

Hercules pelaa seuraavan kerran keskiviikkona 27.6. Castrénilla Tampere Unitedia vastaan klo 18:30 alkavassa ottelussa.

Tue Herculesin kautta tunnustamalla väriä! Fanituotteet herkkushopista.

Teksti: Pekka Peni