Nazim ja Kalim Amokachi harjoittelivat toissa vuoden kesällä pari kuukautta Herculesin kanssa heidän tultuaan Yhdysvalloista Suomeen, kun heille tarjoutui tilaisuus mennä Turkin Superliigan jättiläisen Besiktasin organisaatioon. Kaksoisveljekset vakuuttivat istanbulilaisseuran seurajohdon viikon mittaisella testillä, jonka jälkeen veljekset pakkasivat tavaransa ja muuttivat Istanbuliin.

Nyt 21-vuotiaat olympiakultaa 1996 Atlantassa voittaneen Daniel Amokachin kaksoispojat ovat takaisin Oulussa, ja odottavat debyyttejään kuumeisesti.

– Tällä kaudella kaikki ovat tosissaan viemässä joukkuetta uudelle tasolle. Asiat tehdään ammattimaisesti ja se puskee meitä eteenpäin, Kalim sanoo.

Veljekset kertovat Turkissa vietetyn vuoden olleen todella opettavainen, niin henkilökohtaisen kehityksen kuin aivan erilaisen jalkapallokulttuurin kokemisen vuoksi.

Nazim kertoo haaveenaan olevan kehittyä pelaajana tarpeeksi, jotta hän voisi jo muutaman vuoden päästä pukea Besiktasin edustusjoukkueen paidan ylleen kauniiksi kuvailemassaan Istanbulissa.

Kalim miettii hetken ennen kuin sanoo, että unelmana muutaman vuoden päästä voisi olla jonkun aivan uuden kokeminen, esimerkiksi pelaaminen jossain pienemmässä espanjalaisessa seurassa. Kalim mainitsee Eibarin ja Getafen.

Paljon muuttaneet ja nopeasti uuteen ympäristöön adaptoituvat veljekset kertovat, etteivät ole juurikaan törmänneet vertailuun heidän isäänsä.

– Ei ole vertailua isään. Hän oli räjähtävämpi. Olemme uuden generaation pelaajia; isä oli räjähtävä ja aggressiivinen, Kalim sanoo.

Nazim on samaa mieltä. Hän sanoo olevansa pelaajana teknisempi, mutta haluaa kehittää juuri tuota isältään löytyvää aggressiivisuutta. Teknisiä taitojaan veljekset ovat hioneet pelaamalla 13-vuotiaaksi asti 5 vs 5 -pelejä, jonka jälkeen he siirtyivät täysimittaiselle areenalle. Miesten mukaan joitain jalkapallollisia tipsejä kaksissa maailmanmestaruuskisoissa Nigerian paitaa kantanut Daniel Amokachi on pojilleen antanut.

Suurimpana toiveenaan Nazim näkee sen, että pystyisi ulosmittaamaan itsestään kaiken mahdollisen potentiaalin, ja nostamaan sitä kautta koko joukkueen tasoa. Kalim lisää tähän vielä halun nousta Herculesin kanssa sarjaporras korkeammalle, ja siihen hän uskoo seuran olevan valmis. Hänen mukaan ilmapiiri on joukkueessa positiivinen, ja kaikilla on yhteinen halu ottaa asken ylöspäin.

Vahvuuksinaan Nazim pitää nopeutta ja teknisyyttä, kun taas Kalim mainitsee taidon lisäksi vision nähdä hyvät syöttölinjat ja kliinisyyden maalin edessä.

Nazim on kärsinyt pienestä loukkaantumisesta, mutta Hercules-valmennusjohdon mukaan hän on jo pelikunnossa sunnuntaina pelattavassa kotiavauksessa VIFKiä vastaan.