NAVICO OY

Ensimmäisenä yrityshaastatteluun otettiin luupin alle itseoikeutetusti Navico Oy, joka on ollut Herculesin pitkäaikaisin kumppani vuodesta 2007 lähtien. Haastattelun uhriksi otettiin tietenkin yrityksen ex-toimitusjohtaja ja JS Herculesin ex-puheenjohtaja Timo Perälä. Navico Oy on mukana Herkustossa mikroyrityksen panoksella. Tavoitimme Timon etätoimistoltaan, mistä kuvakin on napattu. No niin, antaapa mennä!

 • Kuka olet ja mikä on siteesi seurayhteisöön?
  • Olen Timo Perälä,  pääosakas vuonna 2007 perustetussa Navico Oy:ssä. Toimin toimitusjohtajana vuoteen 2018 saakka ja siitä lähtien erikoisasiantuntijana. Herculeksessa olen ollut mukana alusta saakka, vuodesta 1998. Peliura jatkuu vieläkin 47 -vuotiaana vitosessa. Vasen pakki. Viime sarjapelissä jouduin kyllä keskikentän keskustaan. Olin aivan pihalla. Vuosien saatossa välillä olen ollut pelaaja-valmentaja, naisten joukkueen valmentaja, seuran puheenjohtaja ja hallituksen jäsen. Lähirähinä on ollut hieno kokemus seuratoiminnan parissa ja se jatkuu vieläkin. Toivottavasti siihen riittää paukkuja vielä syksyllä.
 • Kerro lyhyesti Navico Oy:stä
  • Navico Oy toimii laajalti yhdyskuntasuunnittelun alalla. Konsultoimme kaupunkeja, kuntia, valtion virastoja sekä yrityksiä heidän oman toimintansa kehittämisessä. Toki tehdään ihan oikeaa suunnitteluakin; ympäristö- ja liikennesuunnittelua pääasiassa. Navico Oy tekee paljon uusia avauksia kohti kestävämpiä kaupunkeja ja yhteistä tulevaisuutta. Olemme pieni asiantuntijaorganisaatio, mutta toimimme globaalisti ja mobiilisti. Täysipäisiä henkilöitä ei ole mukana yhtään, mutta täysipäiväisiä kolme. Lisäksi meillä on mentoreita, jotka osallistuvat satunnaisesti toimintaamme.
 • Mitä odotat Herkuston toiminnalta oman yrityksesi kannalta?
  • Erityisesti uusia kehittämisprojekteja oululaisten osaajien kesken. Meillä on tässä kylässä sellaista osaamista ja pääomaa, mitä emme itse tajua eivätkä muut omaa. Haluamme olla vetämässä uusia projekteja, joilla valloitamme yhdessä maailman. Meillä on lähtenyt juuri uusi kehittämisprojekti liikkeelle, missä yritämme löytää uusia palveluja / sovelluksia ihmisten liikuttamiseen arjessa teknologian ja pelillistämisen avulla. Työnimenä on ”Urban Lifestyle Engineering”. Tavoitteena on Herkuston kautta löytää uusia kumppaneita sekä yhdessä uusia asiakkuuksia. Sitä kautta uutta liiketoimintaa. Ja parantaa maailmaa.
 • Mitä yrityksesi voi tarjota muille Herkuston yrityksille?
  • Globaaleja kontakteja eri puolilta maailmaa. Meillä on hyviä yhteyksiä eri kaupunkien virkamiehiin ympäri maailmaa, erityisesti pohjoiselta pallonpuoliskolta Vancouverista Irkutskiin. Toinen juttu on sitten tämä meidän propellipäämeininki; pyrimme kehittämään uusia palveluita yhdistelemällä monen eri toimialan tuotteita ja osaamista. Lisäksi julkiset hankinnat ja niiden kehittäminen on meille peruskauraa. Olemme auttaneet niissä monia yrityksiä pärjäämään paremmin julkisissa hankinnoissa. Tässä voimme ehkä antaa nopeitakin vinkkejä muille Herkuston toimijoille, jotka tarjoavat palveluja julkiselle sektorille. Infra-alan yrityksiä olemme tottuneet etenkin auttamaan.
 • Minkälaisia tapahtumia / toimintaa odotat jatkossa Herkustolta?
  • Henkilökohtaisesti odotan sitä, että pääsemme innokkaalla ja innovatiivisella porukalla miettimään urbaanin ympäristön pelillistämisen uusia konsepteja ja palveluja. Eli verkostumista hyvän asian äärellä. Toivottavasti myös pallo menee maaliin. Me haluamme olla yrityksenä eturintamassa kehittämässä uutta toimialaa, jopa klusteria Ouluun ja ottamaan siitä jonkinlainen vetovastuu Herkuston puitteissa.
 • Terveisiä jollekkin tai ihan yleisesti?
  • Joo, oululaiset pelialan yritykset: Tulkaa messiin! VR, AR, Exergaming yhdistettynä kaupunkiympäristöön on kova juttu, missä me voidaan olla parhaita maailmassa. Muutoin yleiset terveiset: Tulkaa kaikki kannustamaan Herkkua paikan päälle. Tänä vuonna on kova porukka; täynnä nälkäisiä nuoria miehiä Oulun seudulta. Futis on parasta paikan päällä!

Henkilökohtaisesti odotan sitä, että pääsemme innokkaalla ja innovatiivisella porukalla miettimään urbaanin ympäristön pelillistämisen uusia konsepteja ja palveluja.

Timo Perälä

Tsekkaa Navico Oy:n nettisivut ja erityisesti suosittelemme sivuilta löytyvän raportin ”Aktiiviset ja menestyvät kaupungit” lukemista. Ei ole pitkä ja täyttä asiaa.

Haluatko Herkuston jäseneksi? Ei maksa mittään! Klikkaa TÄSTÄ!

TAKAISIN