KOTOUTTAMINEN LIIKUNNAN AVULLA

JS Hercules on aikaisemminkin yhdessä ILSO-projektin kanssa kokeillut saada joukkuetta kasaan maahanmuuttajille, mutta vuonna 2016 toiminta konkretisoitui, kun yhteistyö ODL:n kanssa saatiin käynnistettyä. Joukkueeseen otettiin noin 20 alaikäistä yksin Suomeen saapunutta maahanmuuttajaa. Joukkue aloitti harjoittelun toukokuussa 2016 kolme kertaa viikossa ja jatkoi aina lokakuun loppuun saakka. JS Herculeksen pelaaja Junior Obagbemiro toimi joukkueen valmentajana ja samalla isähahmona koko porukalle. Lisäksi joukkueen pelaajat toimivat koko kauden 2016 ajan JS Herculeksen kotipeleissä pallopoikina.

Lisäksi JS Hercules on tehnyt yhteistyötä eri vastaanottokeskusten kanssa mm. tarjoamalla ilmaisen sisäänpääsyn kahteen JS Herculeksen kotiotteluun kesän aikana. Myös Lähirähinä toiminnassa otetaan jatkossa vastaanottokeskukset tiiviimmin mukaan. Vuoden 2017 aikana keskustellaan Heikinharjun VOK:n kanssa Lähirähinän aloittamisesta vastaanottokeskuksen alueella.

Vuodelle 2017 Hercules yhteistyössä Oulun Tarmon ja ODL:n kanssa suunnittelee maahanmuuttajien ja kantaväestön yhteistä jalkapallojoukkueen perustamista 5-divisioonaan. Joukkue tarvitsee tukijoita ja yhteistyökumppaneita kaudelle 2017. Joukkueen valmentajaksi on kaavailtu Herculesin edustusjoukkueen pelaajaa Junior Obagbemiroa. MamuKasu -joukkue tarvitsee tukijoita ja yhteistyökumppaneita kaudelle 2017.