JSH – LaFK 4.6.2014 Heinäpään tekonurmi 4-3

Herkun naiset astelivat Heinäpään tekonurmelle lämpimässä säässä hyvillä mielin, mutta jo alkulämmittely osoitti, että ensimmäinen (melkein) hellepelipäivä toisi omat haasteensa peliin. Jalka ei tahtonut nousta ja olo oli vetelä. No, kelihän oli sama vastustajalle, mutta toisaalta LaFK:n etuna oli pelaajamateriaalin ikärakenne… 😉

Peliin lähdettiin samalla taktiikalla kuin aiemminkin ja tarkoituksena oli pelata hyökkäävällä tatsilla. Vastustaja tiedettiin taitavaksi ja heidän kanssaan on vuosien saatossa käyty tasaisia kamppailuja niin futsal- kuin futiskentälläkin. Avauskokoonpanomme oli seuraava:

Mv: Heka (nikka edelleen teipattuna, mutta jo paremmin liikkuen)

Linja: Tia – Linda/Niina – Tiina

KK: Elina H. – Soila – Sanna T.

Hyökkäys: Anu – Juuso – Nadu

Vaihtopenkillä: Outsa, Sari ja Erika

Peli alkoi tasaväkisenä, mutta jatkui pienoisena vastustajan hallinnalla. LaFK pääsi hyvin nousemaan laitoja pitkin, mikä johtui osittain siitä, että Herkku lähti plaamaan peliä hyökkäysvoittoisesti, jolloin keskikenttä ja laidat eivät tulleet tarpeeksi puolustuksen avuksi. Yhden vastustajan hyökkäyshässäkän tuoksinassa pallo kimposi rankkualueella Lindan tai Niinan polveen  ja tuomari tulkitsi tilanteen käsivirheeksi. Tuomiona pilkku ja LaFK:n pelaaja ampui pallon vastustamattomasti Hekan selän taakse. Tilanne siis 18 min peliin jälkeen 0-1. No, tästä ei Herkku lannistunut. Minuutin päästä Herkku sai kulman, jonka Outsa antoi pitkänä. Pallo taisi kimmota matkalla LaFK:n maalivahdista tai pakista ja Herkun onneksi Sanna T. pääsi pukkaamaan päällä 1-1 tasoituksen! Tästä innostuneena Herkku alkoi pyörittää peliä mukavasti vastustajan päässä ja sai muutamia hyviä maalipaikkoja. Myös Heka pääsi pari kertaa kunnolla torjuntatöihin ja esti pari LaFK:n vaarallista maalipaikkaa. 25 minuutin kohdalla LaFK sai kulman, jonka jälkitilanteessa heidän pelaajansa pääsi yksin läpi ja teki 1-2 maalin. Heti tämän jälkeen vastustaja rokotti jälleen. Peli jo 1-3. Tilanteesta olis voinut lannistua, mutta Herkku (toisin sanoen Sari) lisäsikin vettä myllyyn ja pääsi jälleen pari kertaa murtautumaan oikealta laidalta hyviin maalipaikkoihin. Jälkimmäinen tuotti onneksi tulosta, kun Herkun maalilla olleen hirveän hässäkän päätteeksi Sanna T. pääsi purkamaan pitkän ja Sari kuljetti pallon vahvasti puolesta kentästä ja pääsi yksin läpi. Se kuuluisa ketsuppipullon korkki vihdoin aukesi ja 38 min pelin jälkeen tilanne oli 2-3. Tauolle päästiin näissä lukemissa.

Tauolla Herkun taktiikkaa muutettiin hieman puolustavammaksi, jotta LaFK:n laiturit saataisiin paremmin kuriin. Toinen puoliaika alkoikin parempana, keskikentän ja laitapakkien pelatessa vahvemmin. Herkku pääsi paremmin pelaamaan omaa peliään ja Outsan pitkät heitot antoivat huomattavaa etua hyökkäyspäässä. 61 minuuttia oli pelattu, kun Outsa antoi jälleen pitkän heiton puolesta kentästä ja parin pompun jälkeen pallo löysi tiensä Sarin jalkaan, joka veti upean vedon yläriman kautta LaFK:n maaliin. Tilanne 3-3. Tässä vaiheessa vaihtopenkki alkoi olla ilmeisen täpinöissään, koska merkinnät muistiinpanovihkossa harvenivat. Noin 10 minuuttia ennen pelin päätöstä Herkku sai pelillensä hienon sinetin, kun Heka avasi pitkällä heitolla Sarin yksin läpi (Huom! Heka ei voinut potkaista nilkkavamman vuoksi ja siksi pitkät heittoavaukset nousivat merkittävään rooliin) ja Sari teki hattutempun! Lukemat herkullisesti 4-3. Vastustaja alkoi turhautua Sarin vahvoihin nousuihin ja pelin lopussa Saria rikottin törkesti ja hänet jouduttiin kantamaan  kentältä. Onneksi vamma ei ollut kuitenkaan vakava ja pelin jälkeen Sari pääsi jo kävelemään omin jaloin. Pelin viimeiset minuutit LaFK yritti vielä painostaa, mutta Herkun keskikenttä ja puolustuslinja pystyi katkomaan  kaikki syöttö- ja keskitysyritykset. Peli päättyi siis Herculeksen 4-3 voittoon.

Otttelu oli kaikin puolin tiukka, tasainen ja hieman sekavakin. Tuomarilinja herätti myös närkästystä erityisesti Herkun leirissä, mutta ei siitä sen enempää. Onneksi ilma hieman viileni iltaa kohti ja Herkun pelaajat jaksoivat painaa 90 minuuttia, vaikka nuori vastustaja pääsi kierrättämään pelaajiaan tiheämpään leveän vaihtopenkkinsä ansiosta. Nyt pari viikkoa treeniä ja seuraava peli aloittaakin jo toisen kierroksen, kun Herkun vastustajaksi saapu HauPa. Ottelu pelataan ke 18.6. klo 19:00 Heinäpään tekonurmella.