Arctic Women’s Soccer – JS Hercules 4-4

Sunnuntaina 16.6. pelattiin Arctic Women’s Soccerin ja JS Herculeksen välinen ottelu Rovaniemen keskuskentän hyvissä, mutta turhan lämpimissä olosuhteissa. Lopputulos 4-4 syntyi tiukan kamppailun tuloksena Hercuttarien pelatessa kahden naisen alivoimalla. Vähäisestä miehityksestä johtuen ottelumuistiinpanoja ei ole, joten raportti syntyy lähes pelkästään allekirjoittaneen hajanaisten muistikuvien perusteella.

Peliin lähdettiin siis yhdeksän pelaajan voimin ja ilman valmentajia. Alku on tiukkaa vääntöä puolin ja toisin. Vastustajan ”pitkä päätyyn ja perään” -hyökkäykset päättyvät lähes poikkeuksetta paitsioon Herccujen linjan pysytellessä ylhäällä. 20. minuutilla kotijoukkue saa onnekkaasti 1-0 johdon Sannan tehdessä oman maalin. Pian maalin jälkeen pidetään juomatauko, josta piristyneenä Nadu purjehtii yksin läpi tasoittaen tilanteeksi 1-1. Lisää maaleja ensimmäisellä puoliajalla ei nähdä, vaikka hyviä tilanteita syntyy. Erityisesti Sipen antamat kulmapotkut tuottavat vaarallisia tilanteita ja pallo käy ylärimassa asti.

Toisella puoliajalla maaleja syntyykin useampia ja tilanteita tulee kumpaankin päähän. AWS aloittaa maalinteon 48. minuutilla, jonka jälkeen Nadu kuittaa pelin kuuden minuutin päästä 2-2 tasoihin. 61. minuuttilla Nadu on taas maalin teossa ja nostaa Hercun 2-3 johtoon. AWS tekee kuitenkin muutaman minuutin päästä tasoitusmaalin Lindan ja Hekan törmätessä toisiinsa ja nousee 67. minuutilla 4-3 johtoasemaan. Tästä alkoi Herculeksen raivoisa loppukiri, joka palkittiin 75. minuutin kohdalla Nadun 4-4 tasoituksella.  Tämän jälkeen Hercules päätti hieman vetäytyä ja varjella tasapeliä. Kuitenkin hyökkäyksiä saatiin vielä AWS:kin päätyyn, eikä voittokaan ollut kaukana.

Kaiken kaikkiaan peli oli hyvä taistelu kahden pelaajan alivoimalla. Täydellä kokoonpanolla tulos olisi ollut varmasti melko erilainen. Koko Herculeksen joukkue taisteli hyvin loppuun asti ja erityisesti kaksinkamppailut voitettiin varmasti isolla prosentilla.

Js Hercules: Heidi Heikkinen (C), Sanna Hujanen, Linda Niemelä, Heini Rosqvist, Heidi Juusola, Outi Pekkala, Sirpa Junes, Elina Multasuo, Nadja Harju