Lauantaina 8.6. on vuorossa JS Herculeksen osalta kauden toinen paikallisottelu, kun Castrénin urheilupuistossa vastaan asettuu Oulun Työväen Palloilijat eli OTP. Augustin Jibrinin luotsaama OTP lähtee otteluun haastajan asemasta, joukkue ei ole kyennyt pelaamissaan kahdeksassa ottelussa avaamaan vielä voittotiliään ja sillä on plakkarissaan vasta yksi tasapelipiste.

Hercules taisteli maanantaina helteisesti Kuopiosta henkisestikin tärkeän voiton, joka petaa lauantaille makoisat asemat myös sarjataulukkoa ajatellen. Ylemmän loppusarjan viimeisiä sijoja pitävät hallussaan TP-47 ja Närpes Kraft, joilla on Herkun tapaan yhdeksän sarjapistettä, mutta parempi maaliero. Voitto vankistaisi Herkun sijoitusta Kakkosen C-lohkon keskikastissa.

Kuopion Elo oli selvittänyt alkukauden tappioitta, mutta hyvällä taisteluilmeellä koko ottelun pelannut Hercules oli terävämpi maalintekopaikoissaan ja ansaitsi pisteet loppunumeroin 2-1 (1-0). Avausjakson ainokaisen laukoi suorasta vapaapotkusta Eeka Huitsi ja 2-0 johtomaalin viimeisteli Kasper Rauman hienosta esityöstä Julius Yliniemelä. Vertti Korkalalla oli mahdollisuus viedä oululaiset jo kolmen maalin karkumatkalle, mutta puolustajan jalasta suuntaa muuttanut laukaus pysähtyi ulkotolppaan.

Herkun parhaana pelaajana palkittiin myös avauspelissään erinomaisesti onnistunut maalivahti Aleksi Oikarinen, joka kantanee torjuntavastuun myös lauantaina. Oikariselle mainiota tukea tarjosi kapteeni Elias Suiston esimerkillisesti johtama puolustuslinja.

OTP:n kokoonpano koki talven aikana suuria muutoksia, joka osaltaan selittänee mollivoittoisesti sujunutta kevätkautta. Joukkueen kantaviin voimiin lukeutuvat Herculeksen paidassa lukuisia otteluita pelanneet Christian Bohui sekä Henry Mäkäräinen. Ykkösmaalivahti Lucas Sebastian Espada katseli punaista korttia Torniossa TP-47:n vieraana ja kärsii vielä lauantaina pelikieltoaan.

Kuuma paikalliskamppailu puhalletaan käyntiin kello 14.00. JS Hercules ja Hercules Juniorit tarjoavat tähänkin otteluun ilmaisen sisäänpääsyn ja yleisöä palvelee koko ottelutapahtuman ajan Hercules Juniorien kisakahvio. Tervetuloa viihtymään kanssamme!