JS Herculeksen riveissä Kakkosesta määrätietoisen polun urallaan kulkenut 23-vuotias Samuli Hölttä ottaa urallaan uuden, ison askeleen eteenpäin. Kahden edellisen kauden aikana Ykkösessä MP:n riveissä Mikkelissä isoon rooliin kasvanut rakastettu joukkuepelaaja solmi alkuviikolla sopimuksen AC Oulun kanssa.

Tavoitteellisesti uraansa rakentaneen topparin tie valtakunnan ylimmälle sarjatasolle ei ole se tyypillisin tarina. Haukiputaan Pallon kasvatti Hölttä pelasi vuonna 2016 poikien U17 Ykköstä ja seuraavalla kaudella hänelle tulivat tutuiksi pohjoisen alueen Kolmosen ja Nelosen kentät.

Uran kannalta merkittävät kasvuvuodet kehityksessä nähtiin kausilla 2019-2020, jolloin Kakkosta Herculeksen paidassa pelannut Samuli sai merkittävän kunnianosoituksen ja valittiin nuoresta iästään huolimatta joukkueensa kapteenistoon ja kantoi jo ison pelillisen vastuun Herkun puolustuksen johtajana. Hän pääsi tuolloin myös kokeilemaan ensimmäistä kertaa urallaan liigavauhtia, kun Suomen Cupissa pitkälle edennyt Hercules kohtasi neljännesvälierissä Turun Interin. Heinäpään hallissa pelatussa kamppailussa Hercules joutui lopulta taipumaan 0-2 tappioon. Höltän peli loppui tuolloin jo 44.minuutilla otettuun toiseen keltaiseen ja siitä seuranneeseen punaiseen korttiin, joten jossiteltavaakin jäi tuosta ottelusta.

Herculeksen riveistä Höltän tie vei Joensuuhun ja JIPPO:n riveihin. Onnistuneen kauden jälkeen MP osoitti kiinnostuksensa ja Samuli vastasi huutoon. Mikkelissä Hölttä pystyi osoittamaan kuuluvansa Ykkösen eliittipelaajiin, joka palkittiin seuraavalla loikalla Suomen ylimmälle tasolle.

JS Hercules onnittelee Samulia Veikkausliigasopimuksesta ja toivottaa onnea tulevalle kaudelle!