Kakkosen C-lohkon kärkisijoista läpi kauden 2023 taistellut Kuopion Palloseuran Akatemia matkaa 5.8. Ouluun, kun Castrénin urheilupuistossa isäntänä toimii JS Hercules. Kello 18.00 käyntiin puhallettavassa sarjaottelussa pelataan isoista panoksista, sillä kotijoukkue on pelannut kuusi edellistä otteluaan saldolla yksi tasapelipiste ja viisi tappiota. Kuopiolaiset ovat sarjassa kakkosena ja taistelevat vielä jopa suorasta paikasta Ykköseen.

Joukkueet kohtasivat kevätkierroksella toukokuussa toisensa Kuopiossa. Tuolloin usealla Veikkausliigan sopimuspelaajalla vahvistettu Akatemia vei pelin maalein 1-0, mutta Herculeksen puolustus ja hyvin torjunut Aleksanteri Patronen pitivät joukkueensa näennäisesti mukana taistelussa jopa täydestä pistepotista.

Useiden avainpelaajien loukkaantumisten kanssa painimaan joutunut Herculeksen nuori valmennusryhmä on kauden kahden viimeisen kuukauden aikana todellisessa tulikokeessa. Matkaa C-lohkon jumbopaikalle on vain kaksi pistettä ja oululaisten alapuolella taulukossa ovat JBK ja Kuopion Elo.

Sarjaotteluita on kuitenkin vielä jäljellä vielä peräti 10 kierrosta ja niissä on jaossa 30 pistettä, joten vahvalla loppuvedolla joukkue voisi nousta taistelemaan jopa nouskarsintapaikoista.

Tervetuloa kannustamaan Herkku voittoon lauantaina. Ottelu käynnistyy kello 18.00 ja Castrénin portit yleisölle avataan 17.15. Yleisöä palvelee kaupungin herkullisin kisakahvio koko ottelutapahtuman ajan.