JS Hercules metsästää kauden ensimmäistä vierasvoittoaan ja lauantaina siihen avautuu uusi mahdollisuus aurinkoisessa merikaupunkina tunnetussa Kokkolassa. Kolme vuotta sitten 400-vuotisjuhliaan viettänyt Gamlakarleby eli Kokkola on perinteikäs jalkapallokaupunki, jossa Ykkösen KPV ja Kakkosen C-lohkossa pelaava GBK ovat mitelleet jo vuosikymmeniä kaupungin jalkapalloheruudesta.

Herculeksen isäntänä toimiva GBK on parina edellisenä kautena taistellut säilymisestään miesten valtakunnallisella tasolla. Vuosi 2023 on kuitenkin alkanut punavalkoraitaisten vinkkelistä katseltuna erinomaisesti ja joukkue on seitsemän pelatun kierroksen jälkeen C-lohkon sarjataulukossa sijalla kolme – vain pisteen sarjakärki AC Oulu/OLS:aa jäljessä.

JS Hercules on hoitanut tyylikkäästi kaikki kolme pelaamaansa kotiottelua ja kerännyt niistä täydet yhdeksän pistettä. Vieraissa tahti on ollut täysin toinen: neljästä pelistä on jäänyt tuliaisiksi vain yksi tasapelipiste Jyväskylästä FC Vaajakosken kotikentältä.

Viime sunnuntaina Närpiössä Hercules oli avausjaksolla vahva ja hallitsi myös ottelutilastoja, mutta Akseli Kantolan epäonnekas punainen kortti 36.minuutilla ja vain neljä minuuttia myöhemmin kahden keltaisen myötä punaisen saanut Joona Kähkönen jättivät vieraiden ryhmitykseen paikkaamattoman aukon. Joonas Kurvinen pommitti kaukolaukauksella Herkun taukojohtoon – kahden miehen vajaamiehityksellä, mutta toisella jaksolla tuli odotettu noutaja ja Kraft otti täyden pisteet loppunumeroin 4-1.

GBK oli sunnuntaina pitkään kiinni täydessä pistepotissa Oulussa, mutta kotijoukkueen Daniel-Kristian Säily pommitti ottelun viimeiseksi jääneestä tilanteesta (suora vapaapotku noin 18 metristä) pelin 2-2 tasoihin kolmannella lisäminuutilla. Aggressiivisella viiden pelaajan prässillä vastustajaltaan tilan syömään pyrkivä GBK on aktiivinen ja omaa myös maalintekovoimaa. Laitahyökkääjät Pietro Kytölaakso Ferreira Felipe Felix ovat toimittaneet pallon jo yhdeksän kertaa vastustajiensa verkkoon sarjapeleissä, joten Herkun täytyy kyetä reagoimaan myös isäntiensä pallottomaan paineeseen.

Lauantain ottelu puhalletaan käyntiin Kokkolan keskuskentällä 17.6. lauantaina kello 16.00. Ottelusta ei näillä näkymin ole luvassa livelähetystä.