Heinäpään tekonurmella tarjoiltiin lauantai-illan kunniaksi kiihkeä paikalliskamppailu, joka oli loppuratkaisunsa osalta lähes toisinto kauden 2022 ensimmäisestä Herculeksen ja OTP:n välisestä kohtaamisesta. Viime vuonna Jyri Vääräniemi upotti 1-0 voittomaalin verkkoon 84.minuutilla ja lauantaina tähän tarvittiin vain minuutti enemmän. Vääräniemi toimitti tolpasta ulos kimmonneen irtopallon varmasti ohi vieraiden maalissa pelanneen Mikhail Ponomarenkon ja varmisti 2-1 (1-1) punamustille.

Myötätuulen avustamana avausjaksolla pelannut OTP oli pirteä ensimmäiset 30 minuuttia ja loi muutaman maalintekopaikan, mutta kapteeni Aleksanteri Patronen oli jälleen mies paikallaan kotijoukkueen maalin suulla.

Ottelun avausmaali nähtiin 40.minuutilla. Oskari Haanpää päätti terävän vastahyökkäyksen siirtoon Rasmus Myllykselle, joka sijoitti pallon varmasti verkkoon. OTP sai kuitenkin vielä ns. pukukoppimaalin, kun Afeez Adebowale oli vahvin rangaistusalueen sisällä ja nosti vieraat 1-1 tasoihin.

Vain kaksi vaihtoa koko ottelussa tehnyt OTP väsyi silmin nähden pelin jälkimmäisellä puoliskolla ja pallonhallinnan selvästi itselleen ottanut Herkku loi painetta vieraiden puolustusalueelle. Alex Jibrin sortui 74.minuutilla käsivirheeseen, jonka seurauksena OTP:n puolustuksen luottopelaaja joutui katselemaan illan toista keltaistaan ja siitä seurannutta punaista korttia.

Herkku käytti ylivoimansa hyväkseen, rakensi tilanteita ja onnistui myös maalinteossa. OTP ei kyennyt väsynein jaloin ja yhden miehen alivoimalla enää nousemaan todelliseksi haastajaksi, joten JS Hercules kirjasi itselleen tärkeät avauspisteet.

JS Herculeksen kausi jatkuu tulevana sunnuntaina kello 18.00 Kuopion Väre-arenalla KuPS:n akatemiajoukkueen vieraana. Herkun reservijoukkue Tervarit-j on tulessa jo keskiviikkona, kun Heinäpään tekonurmella kotijoukkueena toimii OPS. Ottelu puhalletaan käyntiin kello 19.30.