JS Herculeksen edustusjoukkue pelaa sunnuntaina kauden 2022 viimeisen vierasottelunsa, kun joukkue matkaa Vaasaan IFK:n vieraaksi. Joukkueet ovat kohdanneet Suomen Cup mukaan lukien jo kolmesti tällä kaudella ja jokaisesta ottelusta vaasalaiset ovat poistuneet voittajina, joten sunnuntaina ainoastaan voitto maistuu vierasjoukkueelle.

Herkku avasi ns. noususarjan viime lauantaina Jyväskylässä, jossa JJK:n nousua takaisin Ykköseen oli todistamassa yli 1200 katsojaa. Hercules ei myynyt nahkaansa halvalla, sillä JJK:n oli tehtävä täysi työ toisella puoliajalla säilyttääkseen 1-0 johtoasemansa, jonka 29.minuutilla Aleksis Lehtonen toimitti ohi läpi pelin mainiosti torjuneen Aleksanteri Patrosen.

– Ottelu oli hyvin intensiivinen ja tunnelma kotijoukkueen suuren panoksen vuoksi oli hieno sivurajan kummallakin puolella. Avausjakso oli JJK:n, mutta petrasimme peliämme toisella puoliajalla ja otimme pelitapahtumat haltuumme. Teknisesti kotijoukkue oli meitä etevämpiä, mutta kykenimme hyvällä taktisella ja tiiviillä joukkuepelaamisella kompensoimaan taitoeroa. Kolme U17-ikäistä junioripelaajaamme esiintyi jälleen edukseen saaden hyvää tukea keskikentällä raataneelta Onni Heikkiseltä, Peter Ebbe Tønder tiivisti.

VIFK on jo käytännössä varmistanut C-lohkon kakkossijansa, mutta sijojen 3.-4. lisäksi jaossa on vielä Kakkosen Oulun herruus. Herkulla on ennen kahta viimeistä kierrosta kolmen pisteen etulyöntiasema, joten tärkeiden peliminuuttien lisäksi tarjolla on vielä myös kunniaa.

– VIFK on fyysisesti vahva joukkue, mutta olemme valmistautuneet tulevaan peliin huolella, joten uskon, että luvassa on mielenkiintoinen kamppailu. Vaasan valmennusjohto on tehnyt joukkueensa kanssa erinomaista työtä läpi kauden ja ansainnut hyvällä pelaamisellaan lohkon kakkossijan. Posiitivisin katsein ja avoimin mielin lähdemme kohti Vaasaa, Tønder myhäili.

Valmennusvastuun OLS-ottelun jälkeen Rasmus Janssonille luovuttava kokenut Tønder kokee myös pientä haikeutta joukkueen kanssa vietetyn pitkän kauden jälkeen.

– Tämä saattaa olla viimeinen bussimatkani valmentajana, joten yritän nauttia koko päivästä, mukaan lukien ruskan värittämä maisema, jota saan ihailla JS Matkojen bussin ikkunasta. Toivottavasti Niklas Haataja, Jyri Vääräniemi ja muut tiskijukat soittavat kotimatkalla suomalaisia rakkauslauluja, Tønder tunnelmoi.

Sunnuntain ottelu puhalletaan käyntiin Vaasassa kello 15.00. JS Hercules päättä kauden kotiyleisönsä edessä viikon kulutta lauantaina 22.10. kello 14.00, jolloin ratkaistaan Oulun Kakkosen herruus OLS:n kanssa.