JS Herculeksen edustusjoukkue aloittaa jo marraskuussa valmistautumisensa valtakunnalliseen miesten Kakkosen kauteen 2023 uudessa komennossa. Tänä vuonna vasta 25 vuotta täyttänyt Rasmus Jansson ja seuran toiminnanjohtaja Ville Luotola pääsivät nopeasti yhteisymmärrykseen valmennuksellisista linjauksista, joiden ytimenä toimivat seurayhteisön nuoret pelaajat.

Parhaillaan UEFA A-valmentajakoulutusta suorittava Jansson on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt toimia jo miesten edustustasolla vastuuvalmentajana ja kerännyt kansainvälistä kokemusta mm. Kyproksella Pafos FC:n ja Kroatiassa NK Novigradin organisaatioissa.

Jansson on kerännyt ympärilleen oman valmennusryhmänsä, joka työskentelee tiiviisti yhteistyössä jokaisen harjoitustapahtuman aikana.

Herculeksen apuvalmentajina toimivat Tervari Junioreissa ja Herculeksen yj-joukkueissa viisi kautta valmentanut Otto Fält (UEFA B), joka työskenteli kuluneen kauden Käpylän Pallon 2010 ja 2011 syntyneiden ikäluokkien päävalmentajana sekä vasta 20-vuotias kyproslainen Matheos Mesaritis, jonka kanssa Jansson työskenteli Pafos FC:n organisaatiossa. Mesaritis on ehtinyt suorittaa jo C-valmentajatutkinnon ja suhtautuu valmennukseen intohimoisesti. Hänen vastuu-aluettaan ovat video- ja datavalmennus.

Joukkueen maalivahtivalmennuksesta huolehtii 25-vuotias Ville Hulkkonen, joka opiskelee viimeistä vuottaan Jyväskylän yliopistossa. Viimeiset neljä vuotta JJK:n organisaatiossa työskennellyt Hulkkonen vastaa myös Idän aluejoukkueiden maalivahtivalmennuksesta.

Fysiikkavalmennuksesta vastaa Herculeksen yj-joukkueiden kanssa hyvää työtä tehnyt liikuntabiologi Olli-Pekka Leppilahti, joka jakaa ensi kaudella tietotaitoaan myös junioripuolella.

– Olen kiitollinen, että JS Hercules osoitti kiinnostuksensa minua kohtaan ja mahdollisti tämän projektin. Sain seurajohdolta vapaat kädet koota oman valmennusryhmäni, joka on suuri luottamuksen osoitus. Tämä oli tärkeä syy Ouluun saapumiselleni, sillä minulla on vahva usko, että valmennusryhmämme kykenee tekemään merkittävän muutoksen koko harjoittelukulttuuriin. Odotan jo innolla, että saamme tämän shown kunnolla käyntiin, Rasmus Jansson innostuu.

– Valmennusryhmämme tavoitteena on luoda aivan uusi ekosysteemi ja henki JS Herculekseen, jonka kautta nuoret pelaajamme ovat valmiimpia kohtaamaan tulevat haasteet. Tämä pitää sisällään paljon muutakin kuin pelkän jalkapallon, Jansson tiivistää.