JS Hercules joutui tekemään lauantaina kotikentällään Castrénissa täyden päiväpuhteen tehdäkseen paluun takaisin voittokantaan kahden peräkkäisen tappionsa jälkeen. Herkku voitti kovan ukkoskuuron värittämän kamppailun maalein 2-0 (1-0), mutta vierasjoukkueella oli kamppailussa omat etsikkoaikansa.

Kokkolan GBK osoitti lauantaina pelikentällä olevansa sarjasijoitustaan (10.) parempi joukkue, mutta se ei ole kyennyt realisoimaan tekopaikkojaan sarjapisteiksi. Kotijoukkueen kapteeni Aleksanteri Patronen joutui venymään iltapäivän kamppailussa useampaan loistotorjuntaan pitääkseen joukkueensa maalin koskemattomana.

Herkun kiusana ovat läpi vuoden 2022 olleet useat loukkaantumiset. Lauantain ottelun joutuivat jättämään väliin polvensa edellisessä pelissä telonut Valtteri Kovalainen, Rasmus Myllys ja pitkäaikaistoipilas Aapo Kuivila.

17-vuotias Kasper Rauma ansaitsi hyvillä treeninäytöillään uransa ensimmäisen aloituksen paikan miesten valtakunnallisessa sarjassa ja vastasi huutoon vahvasti. Oikean pakin tontilla operoinut Rauma pelasi mainion ottelun kumpaankin suuntaan, mutta joutui jättämään pienen vamman vuoksi pelikentän 74 minuutin urakoinnin jälkeen.

Simon Thurling pyöräytti raskaan kiven kotijoukkueen valmennusryhmän niskasta, kun avausjaksoa oli pelattu 34 minuuttia. Thurling pääsi vapaasti laukomaan GBK:n puolustuksen keskeltä ja kiskaisi kotijoukkueen 1-0 johtomaalin.

Kevätkaudella pitkään loukkaantumisensa vuoksi sivussa ollut Christian Bohui on petrannut otteitaan pelikunnon noustessa ja laukoi lauantaina ottelun ratkaisseen 2-0 osuman 85.minuutilla.

Voittonsa ansiosta JS Hercules kipusi tasaisessa sarjataulukossa takaisin kakkospaikalle. Kevätkierroksen kaikki 11 otteluaan pelannut Herkku keräsi näistä otteluista 20 pistettä saldolla 6-2-3 maalieron ollessa 19-12. Sarjaa johtava JJK on ollut erittäin vakuuttava läpi alkukauden ja repinyt kärkipaikalla jo useamman pisteen kaulan kilpakumppaneihinsa nähden.

JS Hercules pelaa vielä kaksi seuraavaa otteluaan Castrénin kotoisalla tekonurmella. Ensi lauantain myöhäisottelussa (aloituspotku 19.30) isäntänä toimii OTP ja heinäkuun päättää sunnuntaina 31.7. kello 14.00 pelattava revanssiottelu VIFK:ta (Vaasa) vastaan.