JS Hercules ja OTP pelasivat kauden 2022 ensimmäisen paikallisottelunsa sunnuntaina Kempeleen Linnakankaalla. Kunta-alan lakon vuoksi Castrenin urheilupuiston portit pysyivät lukittuina, joten kotijoukkueena toiminut Herkku joutui viemään pelin Oulun ulkopuolelle. Ottelun sankariksi ja ratkaisijaksi kohosi viime kauden OTP:n paitaa yllään kantanut hyökkääjä Jyri Vääräniemi, joka yllätti tarkalla laukauksellaan vieraiden maalia vartioineen Mattia Guarnierin 84.minuutilla.

Itse pelialustassa ei ollut äitienpäivän kamppailussa mitään vikaa, mutta voimakas kentän suuntainen tuuli sotki kummankin joukkueen pallollista pelaamista. OTP oli terävämpi kummankin jakson alussa, mutta Hercules pääsi minuuttien kuluessa paremmin sinuiksi olosuhteiden kanssa ja kykeni rakentamaan vaaraa luovia sommitelmia.

Tämä oli koko joukkueemme työvoitto. Pelisuunnitelmamme toimi tänään ja olimme sitoutuneita toteuttamaan sovittuja asioita. Toki pelissämme on vielä pieniä yksityiskohtia, joiden kanssa meidän täytyy työskennellä harjoituskentällä, mutta suuntamme on oikea. OTP:n riveissä oli muutamia taitavia yksilöitä, joiden kanssa olimme ajoittain vaikeuksissa, JS Herculeksen vastuuvalmentaja Peter Ebbe Tønder  summasi.

Kotijoukkueen alakerta pelasi sunnuntaina erittäin hyvän kamppailun. Kapteeni Aleksanteri Patronen oli maalinsa suulla oma, luotettava itsensä ja johti puheella joukkueensa pelaamista. Aapo Kuivila ja Santeri Ukkola muodostavat vahvan parivaljakon puolustuksen keskellä. Niilo Hautala voitti kovalla prosentilla kaksinkamppailuita ja antaa kokemuksellaan nuorille pelaajille hyvää taustatukea.

Perjantaina jatkosopimuksen tästä kaudesta Herculeksen kanssa solminut Jerome Ogbuefi pelasi heti täydet 90 minuuttia ja pystyy pallollisella taidollaan ja rauhallisuudellaan tuomaan vakautta keskialueelle.

OTP:n pelistä paistoi läpi se tosiseikka, että joukkue on vielä keskeneräinen palapeli . Kokoonpanoon on kerätty runsas määrä uusia, ulkomailta kevään mittaan Ouluun saapuneita pelureita, joiden yhteispeli ei vielä täysin toimi. Sunnuntaina joukkue pelasi jatkuvasti sääntöjen rajamailla ja annetut viisi varoitusta eivät olleet ainakaan yläkanttiin.

Kahdella voitollaan maalierolla 4-0 Kakkosen pohjoisen lohkon kärjessä porskuttava JS Hercules matkaa ensi lauantaina kevätkierroksen ensimmäiseen vierasotteluunsa 14.5. Vaasaan IFK:n vieraaksi. Julkaisemme otteluennakon loppuviikosta.