Kakkosen pohjoisin lohko potkaistiin käyntiin vappuaattona myös Oulussa. Castrenin urheilupuistossa koleassa kevätsäässä pelatussa sarja-avauksessa haasteen JS Herculekselle esitti sarjanousija Komeetat Jyväskylästä. Herkku oli lauantaina tyly isäntä ja takoi 15 minuutissa tulostaululle ottelun loppunumeroiksi jääneet 3-0 (3-0)lukemat.

Kauden avausmaali nähtiin jo 8.peliminuutilla, kun harjoitellun kulmakuvion iski sisään OTP:n paidasta Herculeksen väreihin vaihtanut Jyri Vääräniemi. Komeetat ei ehtinyt ottaa montaa kosketusta pelipalloon sitten avausmaalin, kun vieraita rankaisi Simon Thurling. 16 metrin takaa lähtenyt Thurlingin kaukolaukaus yllätti vieraiden maalivahdin Akseli Kiiskisen. Viimeisen naulan ottelulle löi päivän toisen maalinsa viimeistellyt Vääräniemi, joka toimitti paluupallon verkkoon, kun peliä oli ehditty pelata vain runsaat 13 minuuttia.

Onni Heikkisen ja Thurlingin johtama Herkun keskikenttä dominoi pelitapahtumia ja oli vahva kentän kumpaankin suuntaan. Kotijoukkueen maalia vartioinut Aleksanteri Patronen ei joutunut koko 90-minuuttisen aikana venymään kertaakaan todelliseen torjuntaan. Ottelun toinen jakso ei tarjonnut suurta jalkapalloilullista juhlaa: joukkueiden välinen taitoero oli selkeä ja 3-0 numerot taululla olivat sammuttaneet kotijoukkueen suurimman nälän.

  • Pelasimme ensimmäiset 15 minuuttia erittäin hyvää jalkapalloa. Olimme aktiivisia, toteutimme kentällä juuri niitä asioita, joista olimme sopineet ennen peliä ja maaleihin johtaneet tilanteet syntyivät harjoiteltujen kuvioiden kautta, JS Herculeksen vastuuvalmentaja Peter Ebbe Tønder kehui.

Tønder oli tyytyväinen sarjan avauspisteisiin, mutta toisen jakson passiivinen esitys jätti myös mietittävää.

  • Toisella puoliajalla olisin halunnut nähdä joukkueeltamme aktiivisempaa otetta. Komeetat ei tarjonnut meille tänään kovaa vastusta, joten meillä olisi ollut mahdollisuus liikuttaa palloa ja luoda enemmän vaaraa hyökkäyspäässä. Ehkä pelaajamme olivat liian kylläisiä ensimmäisen vartin jälkeen?

JS Hercules pelaa seuraavan kotiottelunsa jo ensi sunnuntaina, jolloin Castrenin urheilupuistossa keskirajan toiselle puolen ryhmittäytyy paikasllisvastustaja OTP. OTP kärsi sarjan avauspelissän 0-3 kotitappion JJK:lle, joten vastaan asettunee ärsytetty ja valmiimpi vastus. Ottelu puhalletaan käyntiin 8.5. kello 18.00.

 

Voit ostaa 40 euron hintaisen kausikorttimme alla olevan linkin kautta ja poimia kortin haltuusi lipunmyyntipisteestä.

https://jshercules.com/kauppa/

Jyri Vääräniemi avasi kautensa kahdella täysosumalla