Kaudesta 2016 Tervarit Juniorien ja JS Herculeksen YJ-joukkueiden juniorivalmentajana toiminut UEFA A-lisenssin suorittanut Pekka Haaranen (33) tekee eräällä tapaa paluun juurilleen. Edustusjoukkueen valmennusryhmässä tulevalla kaudella toimiva Haaranen työskenteli oman pelaajauransa jälkeen JS Herculeksen päävalmentajana vuonna 2015, jolloin kausi huipentui historiallisiin nousujuhliin Herkun noustessa valtakunnalliseen sarjaan eli Kakkoseen.

Mikä oli sinun tiesi valmennustehtäviin?

– Kävin OLS:n junioriputken läpi pelaajana, josta siirryin 2008 Herculeksen edustukseen pelaten pääasiassa Kolmosta ja Nelosta. Loukkaantumiset päättivät pelaajaurani jo 26-vuotiaana, mutta minulle jäi palava halu jatkaa jalkapallon parissa, joten siirtyminen valmennuspuolelle oli luontainen jatkumo, Pekka Haaranen taustoittaa.

Kaudella 2021 Haaranen toimi JS Hercules YJ U15-joukkueen vastuuvalmentajana. P15 Liiga Pohjoisen syyskierroksella voittanut Hercules lähti menestymään kauden huipentavaan valtakunnalliseen Kai Pahlman-lopputurnaukseen ja joukkue voitti alkulohkonsa puhtaalla pelillä, mutta jatkopeleissä seinä nousi pystyyn ja lopullinen sijoitus oli kahdeksas.

Mitä kohokohtia nostat esiin kuluneesta kaudesta?

– Koko kausi oli hieno kasvutarina joukkueena sekä pelaajakehityksen osalta. Pärjäsimme erinomaisesta pohjoisen parhaita seurajoukkueita vastaan. Moni pojista otti kesän aikana isoja harppauksia ja siitä osoituksena maajoukkueleirityksen kautta paikkansa sinivalkoiseen paitaan ansaitsivat Axel Ainasoja ja Julius Körkkö ja meiltä oli vahva edustus myös aluetoiminnassa. Kuluneen kauden aikana peräti 26 poikaa pääsi kokemaan kentällä Pohjoisen Liigan vauhtia.

Teet paluun lähes kuuden vuoden tauon jälkeen miesten edustustasolle. Millaisin miettein lähdet kohti uutta haastetta?

– Odotan jo innolla joulukuussa käynnistyvää miesten edustusjoukkueen harjoituskautta. Meillä on edessämme mielenkiintoinen projekti vastuuvalmentajamme Ebbe Tønderin johdolla. Uskon, että meillä on kauden alkaessa kasassa hyvä ja yhteistyökykyinen ryhmä niin kentällä kuin taustallakin.

-Suurin ero juniorijalkapalloilun ja edustustason toiminnan välillä on mielestäni tulosvastuu: pelaajakehityksen lisäksi meidän täytyy myös menestyä valtakunnallisella sarjassa. Edessä on mielenkiintoinen vuosi omasta vinkkelistäni tarkasteltuna, sillä toimin alkavalla kaudella myös 2007 syntyneiden JS Herculeksen YJ-joukkueen vastuuvalmentajana, Haaranen innostuu.