Herculeksen monivuotisen päävalmentajan Mikko Isokankaan jakso Herculeksessa päättyy kuluvan kauden loppuun. Isokangas on päättänyt jättäytyä valmennusvastuusta sivuun sopimuksen päättyessä kauden lopulla. Suurimman osan Isokankaan toimikaudesta Herculeksen urheilupuolesta vastannut Marko Saranlinna kommentoi:

”Isokankaan aloittaessa pestin, tärkeimmäksi tavoitteeksi asetettiin rakentaa Herculeksen edustusjoukkueesta ryhmä ja toimintaympäristö joka nojaa vahvasti urheilullisiin arvoihin ja sitoutuneeseen työhön. Tässä työssä hän on onnistunut kympin arvoisesti. Hercules- yhteisön tulevaisuuden kannalta tämä on erittäin merkittävä seikka, yhteisön nuorille pelaajille on rakentunut sopivan haastava ympäristö nousta edustusjoukkuetasolle. Isokangas on kahden viime kauden aikana ulosmitannut rajallisilla resursseilla toimivasta joukkueesta erittäin kovaa urheilullista tulosta”.

Isokangas tyytyväinen urheilullisen prosessin kehittymiseen

Kolme kautta joukkuetta luotsannut Isokangas on erityisen tyytyväinen urheilulliseen prosessiin, mikä joukkueessa on vuosien aikana tapahtunut.

”Ottaessani joukkueen vastuulleni kolme vuotta sitten, pelaajabudjetti pudotettiin minimiin ja alkoi prosessi, johon haettiin urheilullisia, sitoutuneita ja joukkueen edun ymmärtäviä pelaajia. Mielestäni tässä on onnistuttu hyvin. Ensimmäinen vuosi muutoksen jälkeen oli vielä kipuilua, mutta kaksi viimeistä ovat osoittaneet toiminnan nousujohteisuuden. Fysiikkatestitulokset ovat parantuneet vuosi vuodelta ja joukkue muodostuu fiksuista nuorista miehistä, joiden suhtautuminen joukkueeseen ja omaan kehittymiseen on sitoutunutta. Lisäksi kaksi viimeistä kautta ovat olleet tuloksellisestikin vähintään kohtuullisia, vaikka joukkueen asettamat haaveet sarjanoususta eivät toteutuneetkaan.”, Isokangas vetää yhteen.

Känön vetäytyminen ei ollut hetken mielijohde. Asian pyörittäminen on vienyt aikansa.

”Kauden aikana on tullut tunne, että nykytilanteessa omat paukut joukkueelle on kauden päätteeksi annettu. Loppukaudella on kuitenkin vielä pelattavaa. Kerätään kaikki energiat kauden viimeisiin matseihin. Pelaajat ansaitsevat kunniallisen lopun pelikaudelle ja hyvä sarjasijoitus jättää positiivisen jäljen.”

Herculeksen 11v11-yhteisjoukkueiden Valmennuspäällikön pesti vapautuu myös kauden päätteeksi Isokankaan vetäytyessä kuluneen kauden työtehtävistään. Sopimuksen loppuminen päättää samalla pitkän ajanjakson seurayhteisön palveluksessa, ainakin toistaiseksi. Isokankaalla on vuosien tausta myös HauPassa mm. valmennuspäällikkönä ja muissa tehtävissä, joissa hän toimi aina viime vuoteen saakka.

”Kiitokset kaikille vuosien aikana mukana olleille henkilöille, valmentajille ja seurayhteisön väelle yhteistyöstä tähän saakka. Erityisesti tietenkin kaikille sitoutuneille pelaajille, joita olen seurassa saanut valmentaa sekä osaavalle valmennusryhmälle, jonka merkitys korostuu haastavimmilla hetkillä. Ilman Anun, Jannen, Jussin, Keken, Mikon ja Tuken panosta moni tärkeä asia joukkueessa olisi kauden aikana jäänyt huomioimatta. ” Isokangas kiittelee.  

Hercules ja koko yhteisö kiittävät Isokangasta jo tässä vaiheessa erittäin sitoutuneesta ja mukaansatempaavalla otteella tehdystä korkeatasoisesta työstä. Mikon suuri vahvuus on kyky keskittyä arjessa olennaiseen ja juuri niihin asioihin joihin voi itse vaikuttaa. Viedään kausi tyylillä loppuun ja lausutaan suuremmat kiitokset kun kauden päätösvihellys on kuultu.

Lauantaina 25.9. klo 18:00 viimeinen kotimatsi

Kautta on jäljellä Herculesin osalta vielä kolmen ottelun verran. Kauden viimeinen kotiottelu pelataan tulevana lauantaina 25.9. klo 18:00 Castrenilla, kun Kemi City FC kohdataan toistamiseen lyhyen ajan sisään. Edellinen kohtaaminen Kemissä päättyi Herkun 1-5 murskajaisiin. Känö nähdään vielä Herculesin peräsimessä Oulussa alle viikko tästä, kun Pe 1.10. klo 18:30 pelataan kauden viimeiden paikallisderby OTP:tä vastaan. Kausi päättyy 24.10. pelattavalla ottelulla vieraissa VIFK:n vieraana.

Tulkaahan hurraamaan Herkut voittoon Känön ainakin toistaiseksi viimeisessä kotimatsissa Herkun pääkäskyttäjänä!