Voittoputki jatkui Pietarsaaressa

Hercules jatkoi hyviä esityksiään lauantaina Kakkosessa voittaen vieraissa JBK:n 1-2 (0-1). Tulos toi oululaisille jo neljännen peräkkäisen täyden pistepotin ja paransi samalla asemia sarjan kärkipäässä entisestään.

Ensimmäinen puoliaika oli kokonaisuudessaan tasainen, eikä maalipaikoilla juuri juhlittu. Hercules otti kuitenkin ottelussa ohjat napaten johtoaseman 14. minuutilla. Vahva prässipeli aiheutti JBK:lle vaikeuksia ja lopulta maalivahti Joas Snellman joutui kaatamaan Oskari Haanpään rangaistuspotkun arvoisesti. Maalitykki Sami Karjalainen laukoi pallon varmasti maaliin pilkulta.

Ottelun luonne jatkui samana. Vaikka pelin taso ei noussut kovin korkeaksi, säilyi kontrolli vierailijoilla. Juuri ennen taukoa Hercules oli lähellä onnistua vielä toistamiseen. Jesse Kilpeläinen nousi vahvasti vasenta laitaa ja toimitti kovan syötön maalin edustalle. Pallo kimposi maalivahdin torjunnasta Haanpäälle, mutta nopea viimeistely lähietäisyydeltä pomppi ohi maalin.

Hercules hallitsi toisen puoliajan alkuhetkiä ja ottelun voittomaali syntyi viiden minuutin pelin jälkeen. Hannes Seikkala nousi vahvasti kohti JBK-maalia ja pyrki vapauttamaan syötöllään Karjalaisen boxissa. Pallo ajautui takaisin Seikkalalle pietarsaarelaisten jaloista, eikä ”Hana” jättänyt tilaisuutta käyttämättä. Vasemman jalan laukaus pilkun tietämiltä vaihtoi lukemiksi 0-2.

JBK onnistui kuitenkin kaventamaan välittömästi. Anton Kass keskitti vasemmalta ja etualueelle hiipinyt Joakim Häggblom puski hienon viimeistelyn. Jakson puolivälissä Niilo Hautalan syöttö maalin edustalle avasi loistavan maalipaikan Herculle. Oikea-aikaisella liikkeellä Karjalainen pääsi nokikkain maalivahdin kanssa, mutta tuikkaus painui hieman ohi maalin.

Lauantaina Hercules loi vaarallisimmat paikkansa oikealta laidalta, kun varsinkin Seikkalan fyysisyys toi isoja haasteita JBK:lle. 70 minuutin pelin jälkeen Seikkala ja Karjalainen pelasivat jälleen hienosti, mikä aukaisi Haanpäälle oivan tilan 16-alueen rajalle. Aikaa viimeistelyyn oli reilusti, mutta laukaus jäi liian löysäksi. JBK pyrki lisäämään painetta ottelun lopussa. Muutamaa erikoistilannetta vahvempaa kirivaihdetta se ei kuitenkaan pystynyt luomaan ja näin kotiin tuomisina Herculekselle jälleen komeat kolme pistettä!

Ottelu oli kenttätapahtumiltaan melko tasainen, mutta Hercules onnistui pitämään ratkaisuavaimet käsissään lähes koko 90 minuuttia. Kenttä tiedettiin haastavaksi pienen koon ja pomppivan alustan vuoksi, minkä vuoksi vierailijat pyrkivät hieman tavanomaisempaa yksinkertaisempaan pelaamiseen. Vaikka myös toinen puoliaika oli pitkälle ensimmäisen kaltainen, onnistui Herccu käyttämään havaittuja tiloja paremmin hyödykseen. Huippuvaarallisia maalipaikkoja syntyi ottelussa vähän, mutta niidenkin valossa vierailijat ansaitsivat voittonsa.

”Hieno voitto! Pelaamista hieman muutettiin olosuhteiden vuoksi ja siinä onnistuttiin tarpeeksi hyvin”, kommentoi päävalmentaja Mikko Isokangas.

”Pyrittiin minimoimaan riskit ja pitämään etäisyydet tiiviinä. Tiedettiin, että yläalueella saadaan luotua vaarallisia tilanteita.”

Ottelussa ei liiemmin hienouksia nähty, mutta Hercules vastasi hienosti päivän haasteisiin. Seikkalan esitys oli vahva, mutta koko joukkue suoriutui perusasioista riittävällä tasolla. Vastapainoksi Timi Voutilaisen loukkaantuminen toi harmittavan sivumaun voitolle. Polvivamman vakavuus selviää lähipäivinä.