Voitokas reissu Rovaniemellä
Hercules haki toisen vierasvoiton putkeen voittaen RFA:n tiukkojen vaiheiden jälkeen 0-2 Rovaniemen Keskuskentällä. Molemmat maalit syntyivät jaksojen loppupuolella. Puolustaja Kaapo Kemilä viimeisteli kauden avausmaalinsa, kun ottelua oli pelattu 40 minuuttia. Ottelun ratkaissut toinen osuma oli Hannes Seikkalan taidonnäyte 10 minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

Ottelun ensimmäinen jakso alkoi tasaisissa merkeissä. Molemmilla joukkueilla oli omat hetkensä, mutta varsinaisia huippupaikkoja ei nähty. Jakson edetessä jälkimmäiselle puoliskolle alkoi kotijoukkue luomaan vahvemmin painetta Herccu-päätyyn. Puolustuslinja blokkasi kuitenkin vaarallisimmat maalipaikat ja kippari Aleksanteri Patronen huolehti blokin läpi tulleet tilanteet varmasti. Lähimmäksi maalintekoa pääsi RFA:n nuori toppari Sampo Ala-Iso. Taka-alueelta lähtenyt pusku kuitenkin suuntautui suoraan maalivahti Patrosen syliin. Ottelun avausmaali syntyi kulmapotkusta. Sami Karjalaisen ja Kristian Heinolaisen juonima lyhyt kulmapotku löysi etualueelta Samuli Leppälä, jonka jatko suuntautui maalin eteen maalintekijä Kemilälle. Janne Oksalan junailemat erikoistilanteet osoittivat jälleen toimivuutensa, pelaajien soveltamana. Maalin jälkeen Hercules pääsi vielä kahteen nopeaan hyökkäykseen, mutta Henry Mäkäräisen laukaus jäi maalivahti Tino Korhosen ulottuviin ja Heinolaisen vasuri tärähti pienestä kulmasta sivuverkkoon.

Toisen jakson alku oli ensimmäisen tavoin tunnustelevaa. Parhaat paikat syntyivät kotijoukkueelle erikoistilanteista. Hercules-pelaajat saivat kuitenkin sen verran häirittyä tilanteissa, että puskut suuntautuivat ohi maalin. Herculeksen puolustusmuoto alkoi toisella jaksolla levetä ja RFA käytti tilat hyödykseen. Vaarallisimmat tilanteet syntyivät Herculeksen vasemmalta puolelta. Laukaukset lähtivät kuitenkin sen verran pienestä kulmasta, että Patronen pystyi hoitamaan tilanteet hyvällä sijoittumisellaan. Jakson puolessa välissä Hercules sai uudelleen otetta pelistä ja loi useamman vaarallisen erikoistilanteen.

Parhaat paikat avautuivat toista maaliaan hakeneelle Kemilälle sekä jalan auki saaneelle Karjalaiselle. RFA:n nostaessa kierroksia tasoitusmaaliaan hakiessa, Herculekselle avautui muutamia vastahyökkäyspaikkoja, jotka kuitenkin hyytyivät viimeisiin syöttöihin. Lopulta pienen ryhmityksen muutoksen jälkeen muotoa saatiin hieman tukittua ja pian sen jälkeen Heinolainen löysi Seikkalan vapaana vasemmalta. ”Hanan” röyhkeä kuljetus yllätti kotijoukkueen puolustuksen ja hän pääsi sijoittamaan läheltä maalia takakulmaan. RFA ei saanut enää kunnon kiriä aikaiseksi, eikä lisämaaleja nähty.

Hercules pyrkii pitkittämään voittoputkeaan seuraavan kerran kotiottelussa Närpes Kraftia vastaan tulevana lauantaina.