Hercules sai maalihanat auki

Hercules palasi komeasti voittojen tielle sunnuntaina Kokkolassa. Vierasjoukkue aloitti molemmat puoliajat terävästi, mikä auttoi lopulta komeaan 1-5 (1-2) voittoon GBK:a vastaan.

Hercules otti ohjat heti ottelun alussa ja avausmaali syntyi 11. peliminuutilla. Sami Karjalainen kuljetti keskellä vauhdikkaasti ja GBK:n puolustus joutui kaatamaan aiheuttaen vapaapotkun reilusta 30 metristä. Karjalainen päätti itse ratkaista erikoistilanteen suoralla laukauksella, joka upposikin maalivahdin ja tolpan kautta upeasti verkon perukoille. Kaksi minuuttia myöhemmin vierailijat osuivat toistamiseen. Sivurajaheiton jälkeen Kaapo Kemilä harhautteli itsensä ulos ahtaasta tilanteesta ja syötti boxiin Oskari Haanpäälle. ”Ose” käänsi takatolpalle nousseelle Kristian Heinolaiselle, joka viimeisteli vasurilla hallitusti 0-2. Jo vartin pelin kohdalla Samuli Leppälä pääsi puskemaan vapaasti kulman jälkitilanteessa, mutta tällä kertaa pallo painui etutolpan ohi.

Hercules pelasi avauspuoliajan ensimmäisen puoliskon hyvin, aiheuttaen jatkuvaa kiirettä kotijoukkueelle. Pikkuhiljaa jalka nousi kuitenkin kaasulta ja myös GBK onnistui löytämään omat hetkensä. Hienoinen löysäily kostautui juuri ennen taukoa. Keskuspuolustaja Teemu Mäen pitkä syöttö puolustuslinjan taakse tavoitti Alec Biskopin, joka onnistui loistavasti haltuunotossa ja laukauksessa. Taukotulos 1-2.

Heti toisen puoliajan alkuun iski Heinolainen illan toisellaan. Haanpää pyörähteli puolustuslinjassa pallon kanssa, mikä lopulta ajautui vasenta laitaa nousseelle Heinolaiselle. ”Kride” käänsi kuljetuksen päätteeksi tällä kertaa oikean jalkansa vapaaksi ja laukaus takakulmaan tuplasi vieraiden johdon. Heti seuraavasta hyökkäyksestä GBK pääsi kokeilemaan huonosti suuntautuneen purkupallon jälkeen, mutta painavan maakudin poimi maalivahti Aleksanteri Patronen varmasti hyppysiinsä. Tunnin kohdalla Karjalainen keskitti oikealta maalille, missä Herccu-pelaajilla oli aikaa vielä pariin syöttöön. Lopulta Henry Mäkäräinen pääsi ampumaan vasurilla, mutta pallo nousi korkeuksiin.

63. peliminuutilla alkoi otteluun tulla ratkaisun makua, kun Haanpää laukoi uran ensimmäisen maalinsa Kakkosessa. Tauolla kentälle tullut Onni Heikkinen nosti pallon hallitusti 16-alueelle Haanpäälle, joka tykitti etukulmasta 1-4. Vartti ennen päätösvihellystä Heikkinen pelasi oikealla  näppärästi Jesse Kilpeläisen vapaaksi, joka keskitti Karjalaiselle. Hyvin ajoitettu pusku aiheutti GBK-vahdille vaikeuksia, mutta maaliin asti pallo ei torjunnasta vierinyt.

Vielä ennen lopullista niittiä vaihdosta kentälle tulleet Christian Bohui ja Kaapo Lepojärvi pääsivät lähelle maalintekoa. Bohui ajautui lopulta pieneen kulmaan nopean läpiajonsa päätteksi ja päätyi syöttämään taakse Lepojärvelle. Hallittu nosto puolustajien yli pysähtyi kuitenkin tolppaan. Lopputulos 1-5 syntyi 87. minuutilla. Lyhyen kulman jälkeen Valtteri Kovalainen pääsi lataamaan vapaasti 16-alueen rajalta. Painava kuti osui ylärimaan ja paluupalloon ehtineen Lepojärven puskun maalivahti torjui tolppaan. Lopulta Mäkäräinen kävi viimeistelemässä maaliviivalta päätöslukemat.

Hercules hallitsi peliä melko selvästi pois lukien ensimmäisen puoliajan lopun löysäilyn. Kotijoukkue GBK on pelannut viimeaikoina vähämaalisia otteluita, mutta sunnuntaina vierailijoilla oli mahdollisuudet vieläkin isompaan voittoon. Ottelun parhaaksi valittiin kahden maalin iltaa viettänyt ja muutenkin energisesti pelannut Kristian Heinolainen. Uran ensimmäisen maalinsa Kakkosessa viimeistellyt Oskari Haanpää kuului myös ottelun onnistujiin.

”Hienoltahan se tuntui ensimmäinen maali Kakkosessa tehdä! Pitkä maaliton jakso oli, joten jospa se apina putosi nyt pois selästä. Harjoituksissa kaikki on sujunut hyvin koko joukkueella ja nyt saatiin siirrettyä se peliin. Ensimmäisen puoliajan loppu oli huonompi”, jutusteli Haanpää tyytyväisenä ottelun jälkeen.

GBK pyrki aiheuttamaan hankaluuksia suoraviivaisella pelillään, mutta Herculeksen puolustuslinja oli varma otteissaan. Vaarallisimmat paikat tulivat erikoistilanteista, mutta varsinkin Samuli Leppälä vaikutti tietävän aina pallon lentoradan parhaiten. Tuliaisena komea voitto Kokkolasta!

Pelit jatkuvat tulevana sunnuntaina Rovaniemellä.

  • RFA – JS Hercules / su 15.8. / klo 18.30 / Rovaniemen keskuskenttä