Hercules osoitti lujuutensa

Hercules nappasi maukkaan voiton Oulun derbyssä, kun OTP kaatui Castrenilla 1-0 (0-0). Monenlaisten haasteiden kanssa viime aikoina taistellut kotijoukkue kykeni vahvaan suoritukseen, mikä johdatti ansaittuun voittoon.

Ensimmäinen puoliaika oli molemmilta tarkkaa peliä. Puolustuspeli säilyi kompaktina ja isoimmat taistelut käytiin keskikentällä. Hercules vaikutti olevan hivenen niskan päällä, mutta kokonaisuudessaan jaksoa voi kuvailla tasaiseksi.

Vaaralliset tilanteet olivat vähissä. Kotijoukkueen ensimmäiset maalipaikat syntyivät vartin molemmin puolin. Jerome Ogbuefin laukaus leijaili maalin yli, mutta Sami Karjalaisen vapaapotkun pysäyttämiseksi OTP-vahti Tommi Lindholm joutui tekemään vahvan torjunnan. Hetkeä aiemmin Karjalainen murtautui hienosti 16-alueelle, mutta pienehköstä kulmasta lähtenyt painava laukaus viuhui takatolpasta ohi. 

OTP:llä oli haasteita päästä maalipaikoille läpi ensimmäisen puoliajan. Erikoistilanteista avautui puskupaikkoja hyviltä alueilta, mutta viimeistely-yritykset jäivät kesyiksi. Vielä ennen taukoa Herccu loi maukkaan tilanteen vasemmalta laidalta. Kristian Heinolainen ja topparin paikalta ylemmäs nostettu Samuli Leppälä pelasivat näppärästi keskityspaikan. Pallo kantautui taka-alueelle Miikka Paldanille, joka ei kuitenkaan saanut laukauksellaan painettua palloa yläriman alle.

Toisella jaksolla molemmat joukkueet vaihtelivat prässitasoa, mikä elävöitti peliä. Puoliaika oli edelleen tasainen, mutta selkeämpiä painostusjaksoja avautui molemmille. OTP:n ottelun paras tilaisuus maalintekoon avautui oikealta laidalta 65 minuutilla, mutta Michael Ibiyomin laukaus keskityksestä pomppi pari metriä etutolpan ohi. Ennen ottelun ainoaa maalia molemmat joukkueet pääsivät laukomaan kerran, osumatta maalipuiden väliin.

Ottelun ratkaisu syntyi 76. minuutilla. Vaihdosta sisään tullut Hannes Seikkala eteni vahvasti oikeaa laitaa kääntäen pallon päädystä taidokkaasti maalin edustalle. Valtteri Kovalainen luki ahtaassa tilassa pelin parhaiten ja latasi voittomaalin lähietäisyydeltä. Paikka avautui ”Valelle” kuin varkain. Vierasjoukkueen puolustus jätti Kovalaisen merkkaamatta täysin ja OTP-vahti myöhästyi torjunnassaan. 

Pelin lopussa vierailijat pyrkivät lisäämään painetta Herculeksen päähän, mutta vaarallisia tilanteita ei enää auennut. Tapahtumat säilyivät hyvin kotijoukkueen kontrollissa, mikä turhautti OTP:n ja muutama paikallisotteluun sopiva kiihkeämpikin välikohtaus nähtiin. Kotivoitto 1-0 ehjällä pelillä osoitti Hercules-ryhmän lujuuden.

”Ehyttä peliä haettiin ja se tuli. Ei ollut ylivoimaista priimaa, mutta kaikki tekeminen ole positiivista. Taso oli siellä, missä sen kuuluukin olla ja sitä kautta saatiin hyvä tulos. Haastavan jakson jälkeen saatiin pöytä puhdistettua ja nyt työn teko jatkuu puhtaalta pöydältä”, kuuluivat päävalmentaja Mikko Isokankaan tyytyväiset sanat.

Vahva joukkuepeli toi ansaitun voiton. Kovalainen pelasi loistavan peruspelin ja kruunasi illan taistelemalla voittomaalin. Topparipari Iikka Hirvilammi – Timi Voutilainen pelasivat takalinjoilla vahvasti. Yhden ottelun lainalla HauPa:sta ollut Paldan onnistui myös hyvin. Paldanin vaihdosta korvannut Seikkala oli ratkaisevassa roolissa voittomaalin syntymisessä ja osoitti jälleen myös vaihtopenkin vahvuuden.

Edustusjoukkueen seuraava ottelu: ACO/OLS – JS Hercules / 17.7. klo 22.00 / Raatin Stadion