Herculekselle kauden toinen tasapeli

Hercules pääsi yrittämään paluuta voittokantaan kotikentällään, mutta tuloksena oli tyytyminen tasapeliin VIFK:a vastaan. Helteisessä sunnuntain ottelussa päädyttiin lukemiin 2-2 (1-1).

Ottelun alku oli kotijoukkueelta nihkeä. Aktiivisuus olisi kaivannut ison tankin energiaa, eikä syöttötyöskentelyn taso riittänyt pallonhallintaan. VIFK:n suoraviivainen peli piti otteen hienokseltaan vierasjoukkueella, vaikka varsinaiset maalipaikat olivatkin tiukassa. Hercules onnistui luomaan 10. minuutilla ensimmäisen vaarallisen tilanteen, kun Aleksi Isomäen korkea pallo aiheutti yllättäviä haasteita puolustukselle. Sami Karjalainen pääsi laukomaan, mutta maalivahdin torjunnasta pudonneeseen palloon ei Niklas Haataja aivan ennättänyt.

Ottelu eteni samalla kaavalla ensimmäisen puoli tuntia, jonka jälkeen Hercules pääsi peliin paremmin kiinni. Vaasalaisten aktiivinen ote toi lopulta erikoistilanteiden lisäksi vain yhden laukauksen maalia kohti n 30 metristä lauotusta vapaapotkusta. Pariin otteeseen vaaralliset paikat kuihtuivat paitsioon. Puolen tunnin kohdalla Hercules oli lähellä siirtyä johtoon. Karjalainen ja Valtteri Kovalainen pelasivat näppärästi tekopaikan Henry Mäkäräiselle, mutta nopea laukaus tyssäsi ylärimaan.

Ottelun avausmaali syntyi 40. minuutilla. VIFK hyökkäsi vasemmalta ja hyvään matalaan keskitykseen tuli hienosti Emmanuel Igboeri viimeistellen jalalla 0-1. Maali tuli Hercun kannalta harmittavalla tavalla, kun Jerome Ogbuefin loukkaannuttua kotijoukkue joutui pelaamaan muutaman minuutin vajaalla. Hercules tasoitti aivan puoliajan loppuhetkillä. Karjalaisen hallittu nosto puolustuslinjan taakse tavoitti Haatajan, joka viimeisteli tasoituksen läpiajon päätteeksi.

Toisen puoliajan kotijoukkue aloitti vahvasti. Alkuhetkillä Karjalaisen sisään päin kiertänyt kulmapotku osui ylärimaan. Viisi minuuttia myöhemmin syntyi johtomaali. Onni Heikkinen kuljetti loistavasti suojaten, mikä pakotti VIFK:n rikkomaan. Vapaapotkusta Karjalainen sivalsi 20 metristä ovelasti 2-1.

Tunnin kohdalla sattuivat ottelun loppuhetkiä ajatellen merkittävimmät tapahtumat. Aleksi Isomäki epäonnistui purkamaan pomppupallon ja juoksukilpailu Igboerin kanssa päättyi lopulta rikkeeseen 16-alueella. Isomäki joutui ulosajetuksi toisen keltaisen kortin johdosta ja pilkusta tasoituksen teki Eddie Hiekkanen.

Alivoimalla Hercules ylsi vielä hyvään taisteluun voitosta. Kotijoukkue hallitsi kenttätapahtumia, mutta hyville maalipaikoille murtautumiset jäivät pienistä marginaaleista kiinni. Aivan ottelun viimeisillä minuuteilla VIFK pääsi laukomaan kahteen otteeseen vaarallisesti, mutta Aleksanteri Patrosen torjunnat takasivat tasapelipisteen. Varsinkin ensimmäisessä laukauksessa Patronen joutui venymään huipputorjuntaan.

”Hidas startti otteluun jäi harmittamaan. Se ei ollut ensimmäinen kerta tällä kaudella ja tähän täytyy löytää lääkkeet. Poissaoloja oli paljon, mutta hyvin paikkaajat lopulta onnistuivat osittain uusilla pelipaikoillakin. Alivoimalla kyettiin peliä hallitsemaan, mutta voittoon asti se ei nyt riittänyt”, päävalmentaja Mikko Isokangas sanaili harmissaan.

Hercules jatkaa kauttaan kahdella paikallispelillä ennen lyhyttä taukoa.

• Seuraava ottelu: Hercules – OTP / Pe 9.7. / Klo 18.30 / Castrenin TN
  • Tule kannustamaan Herccu voittoon! Liput: 10€ ja 5€ ( Alle 18v ja opiskelijat). Portilta voi ostaa myös kausareita hintaan: Kausari 40€ / Perhekausari 60€ (Vain korttimaksu!)
  • Mikäli olet ostanut kausikortin, voit lunastaa sen lipunmyynnistä ostajan nimellä.