Seinäjoella kärkikamppailu

Torstaina pelataan Kakkosen C-lohkon kärkikamppailu Seinäjoen OmaSP Stadionilla, kun taulukossa toisena oleva Hercules matkaa sarjakärki SJK Akatemian vieraaksi. Tasaisessa sarjassa lisäpisteet tulisivat molemmille joukkueille tarpeeseen, jotta asetelmat säilyisivät mahdollisimman hyvinä jatkoa ajatellen.

Kotijoukkue SJK Akatemialla on takana kahden ottelun voitoton putki, kun oululaiset OTP ja AC Oulu/OLS onnistuivat omissa otteluissaan hienosti. Tätä edeltävästi seinäjokelaiset olivat neljän pelin voittoputkessa, joten tuttua tehokkuuttakin on otteissa nähty. Näissä voitto-otteluissa maaliero oli huikea 22-3. Aktiiviseen pallonhallintapeliin luottava kotijoukkue on haastava vastustaja kaikille, mutta tällä kaudella yskähtelyä on ollut enemmän edelliseen Kakkosen kauteen verrattuna. Yhteistyö liigajoukkue SJK:n kanssa mahdollistaa vahvistusten käyttämisen otteluissa ja sitä on hyödynnetty nimekkäidenkin pelaajien kohdalla. Edellisessä ottelussa kokoonpanosta löytyivät mm. Mehmet Hetemaj ja Tero Mäntylä.

Herculeksen valmistautuminen kahden pelin viikkoon on sujunut mukavasti. Juhannuksen aika toi normaaliin viikkorytmiin muutoksia, mutta omatoimisten harjoitteiden avulla vireystila on pysynyt hyvänä. Herculeksen neljän ottelun voittoputki katkesi Jyväskylässä JJK:n vieraana monella tapaa dramaattisten vaiheiden jälkeen. Nyt edessä on toinen vieraspeli peräkkäin sarjan kärkijoukkuetta vastaan. Herculeksen isoimmaksi haasteeksi on noussut hyökkäyspään poissaolot, mutta niihin on onnistuttu löytämään ratkaisut edellistä peliä lukuunottamatta. Muritala Adeniranin puuttuminen on jättänyt paikattavaa, jonka lisäksi myös vammoista toipuvien pelaajien peluuttaminen on aiheuttanut harmaita hiuksia päävalmentaja Mikko Isokankaalle. Seinäjoen ottelusta puuttuu varmuudella Kuutti Matila. Niklas Haataja on tervehtynyt vaivoista pelikuntoon, mutta Hannes Seikkalan ja Kaapo Lepojärven tilanne ratkeaa lähempänä torstaita.

SJK Akatemia – JS Hercules ottelu striimataan SJK:n toimesta Spiideo Play -sovelluksessa hintaan 4,90€. Pääset striimiin klikkaamalla tästä .

Ottelun tiedot: SJK Akatemia – JS Hercules / torstaina 1.7. / OmaSP Stadion / klo 18.30.