Hercules Esports mukana Oulun kaupungin esports-kesäleirillä

Kesätyöntekijämme Kiona kävi tutustumassa Oulun kaupungin järjestämään Gamerin Kesäkaupunni -esports-leiriin keskiviikkona 9.6.

Innostuneita nuorten videopelaajien hihkaisuja, kommentteja meneillään olevasta pelistä ja uusien ystävyyksien hieromista.  7.-9.6.2021 järjestetyllä Esports-kesäleirillä on hilpeä tunnelma. Leiri on suunnattu 12-16 vuotiaille pelaamisesta kiinnostuneille nuorille ja se järjestetään Oulun keskustassa Sportti Saunalla. 

   “Leirin ideana on tarjota pelikasvatusta, auttaa nuoria luomaan uusia kontakteja ja yhteyksiä sekä opettaa heitä huolehtimaan itsestään pelaamisen ohella. Haluamme myös valistaa heitä pelaamisen varjopuolista”, kertoo leirin ohjaaja Jaakko Friman

   Yli 12-vuotiaille tarkoitetulla leirillä leiriläiset pääsevät sukeltamaan syvemmälle suosituimpien joukkuepelien pariin, kuten Fortnite ja Overwatch.  

   “Päätin tulla leirille,  ystäväni mukana. Olen oppinut leirillä muun muassa sen, että tiimipeleissä kommunikaatio on tärkeää ja että aina ei kannata puskea”, kertoo leiriläinen Max

“Leirillä on ollut äänekästä, mutta tunnelma on ollut kuitenkin rauhallinen.” Maxin mielestä pelaamisessa parasta ovat kaverit ja voittaminen. 

Tutkinnoltaan nuoriso-ohjaaja Jaakko Friman päätti tulla leiriohjaajaksi, koska videopelit ovat lähellä hänen sydäntään. “Leirillä yhdistyy kaksi minulle rakasta asiaa: ohjaaminen ja pelaaminen”, hän kertoo. Parasta leirin ohjaamisessa on Jaakolle ollut leiriläisten kiinnostus ja hyvä fiilis. 

“Leiriläisillä on ollut täällä hauskaa ja hyvä tiimihenki on korostunut.” 

Tietoa leiristä ja sen järjestäjistä löydät klikkaamalla tästä.