Vakuuttava esitys, voittoputki jatkuu

Hercules otti jo neljännen peräkkäisen voittonsa Kakkosessa. Kotijoukkue esitti tasapainoisen pelin ja vierailija JBK joutui taipumaan 3-0 (0-0) lukemin.

JBK aloitti ottelun vahvasti. Selkeästi alkuun satsannut vierasjoukkue pelasi aggressiivisesti saaden Herculeksen ahtaalle ensimmäisen vartin ajan. Tiukka ote toi myös muutaman maalipaikan, jotka maalivahti Aleksanteri Patronen kuitenkin hienosti selvitti. JBK:n hallintajaksolla Hercules pelasi pitkään alivoimalla, kun Aleksi Isomäki joutui paikkailtavaksi pallon osuessa kasvoihin.

Alkurynnistyksen jälkeen ottelun kulku kääntyi kotijoukkueelle. Paineen alla yksi pitkä syöttöketju oli omiaan syömään parhaimman terän JBK:n aggressiivisuudesta ja Hercules lähti viemään ottelua haluamaansa suuntaan. Herccu onnistui vyöryttämään hyviä hyökkäyksiä monipuolisesti, mutta JBK:n maali säilyi koskemattomana täpärästi aina tauolle saakka. Aleksi Isomäki ja Valtteri Kovalainen pääsivät kokeilemaan hyviltä paikoilta onnistumatta. Kovalaisen laukaus puolittaisesta läpiajosta näytti painuvan väkisin maaliin, mutta puolustajan pieni kosketus riitti ohjaamaan pallon ohi. Myös erikoistilanteet olivat tutun vaarallisia. Samuli Leppälä oli lähimpänä maalintekoa päästen yrittämään irtopallosta.

Heti toisen puoliajan alkuun Hercules laittoi ison vaihteen päälle. Hannes Seikkala haastoi puolustajan hyvin ja seurauksena vapaapotku 16-rajan tuntumasta. Sami Karjalainen otti kahden askeleen vauhdin ja laukoi pallon komeasti etukulmaan. Peliä oli takana tällöin 51 minuuttia. 

Reilun tunnin kohdalla Hercules iski jälleen. Isomäki katkaisi JBK:n syötön ja karkasi 2 vastaan 1 hyökkäykseen yhdessä Karjalaisen kanssa. Nopea pitkä syöttö vapautti Herccu-hyökkääjän, joka kiersi maalivahdin ja viimeisteli päivän toisen osumansa.

Loppulukemat syntyivät 71. minuutilla. Timi Voutilainen, Kristian Heinolainen ja Aleksi Isomäki pelasivat nätisti yhteen vasemmassa laidassa. Lopulta Voutilaisen kanssa seinän pelannut ”Allu” Isomäki murtautui 16-alueelle, harhautti puolustajan ja laukoi pallon etukulmasta sisään.

Herculeksen esitystä voi pitää tasapainoisena, joka korostui johtoasemassa. Pitkät hallintajaksot pitivät ohjat hyvin kotijoukkueella ja lisäksi puolustuspeli oli kompaktia. JBK kykeni pelaamaan harvoin muodon sisään ja tällöin tilanteet ratkaistiin vahvoilla yksilösuorituksilla.

”Olen todella tyytyväinen peliin. Kaikki pelasivat hyvällä tasolla ja esitys oli kokonaisvaltainen”, kommentoi päävalmentaja Mikko Isokangas lyhyesti.

Hercules onnistui joukkuepelissä hyvin. Tämän lisäksi yksilötasolla suoritukset olivat hyvällä tasolla. Isomäki ja Karjalainen vastasivat pitkälti päivän tehoista. Leppälän pallollinen peli oli tyylikästä ja se rytmitti hyökkäyspeliä loistavasti. Puolustuslinjassa Niklas Haataja pelasi ensimmäisen kerran avauksessa, onnistuen mainiosti.

Hercules kohtaa seuraavaksi sunnuntaina 20.6. pelattavassa vierasottelussa JJK Jyväskylän.