Hercules tyylitteli avausvoittoon

Hercules avasi kauden voittotilinsä todellisella näytöksellä. Lauantaina vastassa ollut kokkolalainen GBK joutui armottomalla tavalla toteamaan kotijoukkueen 6-0 (3-0) paremmaksi.

Ottelun kulku asettui uomiinsa jo aivan alkuhetkillä. 3. minuutilla Hercun prässi toimi mallikkaasti syvällä GBK:n kenttäpuoliskolla. Pallo pelattiin vasemmalla päätyrajan tuntumaan Aleksi Isomäelle, joka toimitti keskityksen maalille. Syöttö tavoitti taustalta nousseen Hannes Seikkalan, jolla oli aikaa ottaa pallo haltuun ennen varmaa 1-0 viimeistelyä.

18.minuutilla syntyi 2-0 maali. Hercules sai kaksi kulmapotkua peräkkäin, joista se onnistui hyödyntämään jälkimmäisen. Sami Karjalaisen tarkka keskitys tavoitti Samuli Leppälän, joka jatkoi taidokkaasti Timi Voutilaiselle. Harjoiteltu kuvio sai täydellisen päätöksen, kun Voutilainen malttoi sijoittaa tarkasti takayläkulmaan.

Kuvassa Niklas Haataja ja ottelussa kauden ensimmäiset peliminuuttinsa pelannut Jerome Ogbuefi.

Taukolukemat 3-0 syntyi lisäajalla jälleen erikoistilanteesta. Lyhyenä annettu kulmapotku oli varsinainen näyte joukkuepelistä. Viiden lyhyen syötön sarja avasi maalin edustalle täysin vapaan tilan Leppälälle, joka ohjasi pallon helposti maaliin. Viimeisen syötön tarjoili Adeniran Muritala.

Ottelun toinen puoliaika seurasi pitkälle ensimmäisen jalanjälkiä. GBK:lla vaikutti olevan jatkuvasti kiire tehdä pallollisia ratkaisuja ja Hercules onnistui vyöryttämään hyökkäyksiään monipuolisesti. 4-0 maali syntyi toisen jakson puolivälissä. Karjalainen laukoi reilusta 20 metristä vapaapotkun. Laukaus suuntautui kohti maalivahti Lelo Lun Kokaa, mutta inhottava pomppu aiheutti sopivasti vaikeuksia torjuntaan. Paluupalloon kiirehti ensimmäisenä jälleen keskuspuolustaja Leppälä, joka ampui jo illan toisen maalinsa.

Herculeksen iltaan mahtui useampi todella upea osuma. Niiden vertailu ei ole tarpeellista, mutta Jesse Kilpeläisen 5-0 maali lähenteli täydellisyyttä. Oikeaan laitaan puolustuksen selustaan pelattu pitkä syöttö tavoitti vaihdosta kentälle tulleen Christian Bohuin. Käännöksen jälkeen tarkka syöttö takaviistoon 16 rajalle tavoitti Kilpeläisen, Oskari Haanpään päästäessä pallon ovelasti läpi. Laitapuolustajan vasemman jalan laukaus painui vastustamattomasti vasempaan yläkulmaan.

Loppulukemat 6-0 syntyi ottelun lisäajalla Muritalan toimesta. GBK-puolustaja pyrki palauttamaan pallon maalivahdille, mutta auttamatta liian hiljaiseen syöttöön ennätti ”Muri” helposti väliin. Kliinisellä viimeistelyllä Muri laukoi kauden kolmannen maalinsa.

”Isompia paineita ennen ottelua ei ollut, mutta kyllä avausvoittoa odotettiin jo. Hyvä oli nähdä, että harjoitellut asiat siirtyivät myös otteluun. Puolustuspeli onnistui eteenpäin ja oli tiivistä. Kenttä täytettiin paremmin ja se antoi monipuolisemmat mahdollisuudet murtautumiseen”, iloitsi päävalmentaja Mikko Isokangas.

Hercules oli lauantaina vierailijoita edellä jokaisella osa-alueella. GBK ei kyennyt kontrolloituihin hyökkäyksiin, eikä löytänyt keinoja lennokkaiden Herccu-hyökkäysten pysäyttämiseksi. Valmentaja Janne Oksalan hiomat erikoistilanteet olivat myös vieraille myrkkyä. Isomäki oli vasemmalla laidalla vahvalla pelipäällä ja oli tärkeä palanen joukkuepelin osalta. Herculeksen laaja pelaajamateriaali osoittautui jälleen kovaksi ja laajaksi. Vaihtopelaajat tulivat ryminällä sisään lisäten uuden vaihteen peliin. Joukkueeseen liittynyt Jerome Ogbuefi sai myös ensimmäiset peliminuuttinsa tällä kaudella.

Seikkala voittomaalin viimeistelijänä

”Olihan se ”Allulta” loistava keskitys. Sai haltuunkin vielä ottaa”, kertasi Hannes Seikkala tekemäänsä voittomaalia.

Maali oli Seikkalan ensimmäinen Hercules-paidassa. Vaivoista kauden alla kärsinyt ”Hana” on toipunut hyvin pelikuntoon.

”Pientä vaivaa on ollut, mutta hyvässä kunnossa tässä ollaan. Ajoittain työt ovat olleet esteenä joukkueharjoitteluun, mutta ne olen korvannut omatoimisilla harjoitteilla.”

Herculeksen kausi jatkuu perjantaina kotiottelulla RFA:a vastaan.

HERCULES – RFA, Pe 28.5. klo 18.30, Castrenin urheilukeskus.

RFA Ottelua pääset seuraamaan halutessasi paikan päällä katsomosta, tai Kaleva Liven kautta striimattuna.