Hercules nousi tasapeliin!

Hercules avasi pistetilinsä lauantaina Jyväskylässä FC Vaajakosken vieraana. Kovana kotijoukkueena tunnettu FCV vaikutti karkaavan voittoon ensimmäisen puoliajan onnistumisilla, mutta lopun rynnistys toi Herculekselle ansaitun 2-2 (2-0) tasapelipisteen.

Herculeksen valmistautuminen ei sujunut aivan suunnitelmien mukaan, kun bussin rengasrikon vuoksi osa peliin valmistavista osioista jouduttiin tekemään jo tien sivussa. Ottelun alkua siirrettin 45 minuuttia. FCV aloitti ottelun väkevästi siirtyen johtoon 9. peliminuutilla. Syvältä omalta alueelta laitettu pitkä syöttö tavoitti vahvasti pääpalloon tulleen Matias Sarlinin, joka jatkoi keskelle Santtu Laaksoselle. Laaksosen maltillista läpisyöttöä seurasi harkittu Julius Järvisen viimeistely ohi maalivahti Aleksanteri Patrosen.

Ensimmäinen puoliaika jatkui pelillisesti FC Vaajakosken hienoisella hallinnalla. Maalintekotilanteiden valossa jakso oli tasaisempi, kun myös vierasjoukkue pääsi pariin otteeseen vaarallisesti yrittämään tasoitusta. 2-0 maali syntyi juuri ennen taukovihellystä. Avausmaalin viimeistellyt Järvinen antoi pitkän ja tarkan pystysyötön puolustuslinjan taakse Sarlinille. Sarlin suojasi vahvasti ja tälläsi taukolukemat takanurkkaan.

Toisella puoliajalla osat vaihtuivat. Hercules otti pelin ohjat käsiinsä, mutta ensimmäisen vartin aikana myös kotijoukkue pääsi vastahyökkäyksillä etenemään vaarallisesti. 65. minuutilla Herccu onnistui kaventamaan. Maalivahti Patrosen hallittu avaus toi vieraille ylivoiman keskikentälle. Parin näppärän siirron jälkeen Jesse Kilpeläinen nosti sopivan syötön puolustuslinjan eteen. Adeniran Muritala reagoi tilanteeseen hyvin ja pääsi etenemään oikealta. Vauhdikas kuljetus avasi lopulta yllättävänkin paljon tilaa laukaukselle, eikä ”Muri” jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä. Tarkka viimeistely takanurkkaan kruunasi komean hyökkäykseen.

Viimeistään 2-1 maalin jälkeen FCV tippui Herculeksen kyydistä ja ainoaksi tehtäväksi vaikutti jäävän oman maalin varjelu. Vierailijat onnistuivat vyöryttämään hyökkäyksiään vaarallisesti, mutta todelliseen testiin ei maalivahti Ville Viljala vielä joutunut. Lopulta ansaittu tasoitus syntyi 85. minuutilla erikoistilanteiden jatkeeksi. Sami Karjalaista rikottiin vasemmalla ja Hercules sai vapaapotkun. Karjalainen lähetti pallon taka-alueelle, josta löytyi täysin vapaana Valtteri Kovalainen. FCV-pelaaja oli kuitenkin rynnännyt muurista parin metrin päähän Karjalaisesta ja tuomari vihelsi pelin poikki katsomatta mihin tilanne lopulta johti. Lopputulemana keltainen kortti ja vapaapotkun uusiminen. Toisella kerralla kotijoukkue oli miehittänyt taka-alueen paremmin, mutta Kovalaisen röyhkeä liike pakotti puolustajan repimään rangaistuspotkun arvoisesti. Adeniran viimeisteli pilkulta yläriman kautta 2-2 loppulukemat.

”Tasapelipisteeseen voi olla lopulta ihan tyytyväinen. FC Vaajakoski on vaarallinen joukkue, eikä varsinkaan täältä pisteet irtoa koskaan helposti. Meidän peli on edennyt pienin askelin parempaan suuntaan. Pisteitä ei ole kasassa niin paljon kuin toivottiin, mutta kyllä niitä voittojakin alkaa tulemaan”, kertasi tuntemuksiaan päävalmentaja Mikko Isokangas.

FC Vaajakoski oli odotetun vahva. Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla se kykeni kayttämään omat vahvuutensa hyvin hyödykseen. Suoraviivainen ja fyysinen peli aukaisi ajoittain hyvin tiloja ja niiden täyttäminen onnistui halutulla tavalla. FCV oli kakkospalloilla terävämmin ja onnistui aiheuttamaan monenlaisia haasteita vierailijoille.

Yllätyksenä kotijoukkueen peli ei Herculekselle tullut, mutta vahvuuksia ei kyetty ensimmäisellä puoliajalla tarpeeksi horjuttamaan. Linjojen välit kasvoivat liian isoiksi ja ratkaisevat syötöt lähtivät liikkeelle turhan aikaisin. Toiselle puoliajalle Herccu kykeni parantamaan halutuilla osa-alueilla. Lisäksi aktiivinen peli vaikutti lopulta hyydyttävän kotijoukkueen. Herculeksen kuntopohja näyttää olevan hyvinkin vertailukelpoinen muihin joukkueisiin verrattuna.

Herculeksen nousun takeena oli koko joukkueen tahto tehdä sovitut asiat ja kääntää sitä kautta tulos suotuisammaksi. Adeniran Muritala oli ratkaisevassa roolissa maalien muodossa, mutta aktiivinen peli ja hyvät pallolliset ratkaisut lisäsivät arvoa entisestään. Myös Jesse Kilpeläisen suoritus varsinkin hyökkäyssuuntaan oli mainio.

Hercules kohtaa seuraavaksi kotipelissä GBK:n, lauantaina 22.5. klo 18.00.

Ottelun striimi: Herculeksen Youtube-kanavalla!