Hercules hoiti kenraalin kunnialla

Herculeksen kauden kenraaliharjoitus sujui voittoisasti, kun se kaatoi OPS:n 2-0 (2-0). Kolmoseen valmistautuva OPS sai pikapyynnön harjoitusotteluun, kun Kemi City FC ottelu peruuntui. Sarjansa suosikkeihin kuuluva OPS antoi Herculle hyvän vastuksen, mutta joutui taipumaan kahden maalin tappioon.

Ottelu oli Herculeksen hallintaa heti alusta. OPS sai kuitenkin heti alussa parhaan maalipaikkansa. Sivulta tulleen vapaapotkun jälkeen pallo pomppi vaarallisesti maalin edustalla, mutta lopulta tilanne purkautui Herculeksen kannalta hieman onnekkaastikin. Hercules hyökkäsi ensimmäisellä puoliajalla paljon. Tähän peilattuna maalipaikoille olisi pitänyt päästä useammin, mutta OPS:n korkea puolustuslinja ja paitsiot aiheuttivat turhan paljon haasteita tälle tavoitteelle.

Ottelun maalit syntyivät lopulta ensimmäisellä jaksolla. Onni Heikkisen syötöstä Oskari Haanpää ja Sami Karjalainen karkasivat 2 vs 1 hyökkäykseen. Haanpää teki tilanteessa oman ratkaisun ja laukoi Hercun 1-0 johtoon. Myös toisen maalin alustuksen teki Heikkinen. Syöttö 16-alueelle tavoitti Christian Bohuin, joka otti pallon suojaukseen. Bohui pyörähti komeasti vapaaksi ja tinttasi loppulukemat 2-0.

Toinen puoliaika oli hallinnan suhteen ensimmäisen kaltainen. OPS joutui valumaan syvemmälle omalle kenttäpuoliskolle ja se antoi Herculekselle erilaiset mahdollisuudet murtautumiseen. Ajoitukset olivat kuitenkin hieman pielessä, kun vuoroin hätäisyys ja ratkaisujen viivästyminen estivät maalien synnyn. Vaikka ratkaisevien syöttöjen laatu ei ollut parhaimmillaan, oli Herculeksella silti useampi paikka lisätä johtoaan. Tällä kertaa kliinisyys ei kuitenkaan ollut parhaalla mahdollisella tasolla ja 2-0 jäi taululle.

Herculeksen peliä voi kuvailla jokseenkin perus hyväksi suoritukseksi. OPS ei juuri päässyt maalipaikoille, eikä hätää voiton suhteen näin ollen ollut. Toisaalta myöskään Hercules ei onnistunut parhaimpaansa ja tähtihetket jäivät vähiin. Oskari Haanpää oli jälleen pirteällä pelipäällä ja kruununa voi pitää ottelun voittomaalia.

Ottelu toimi Herculeksen kenraaliharjoituksena Kakkosen kauteen. Vallitsevan tilanteen vuoksi sarja-avaus saattaa vielä siirtyä, mutta kaikki ajatukset on suunnattu 7.5. suunniteltuun otteluun OLS:a vastaan.