Hercules nollasi RoPS:n

Kakkosen alku lähestyy ja Herculeksen otteet varsinkin puolustuspelin osalta alkavat näyttämään valmiilta kauden haasteisiin. Sunnuntaille sääolosuhteiden vuoksi siirretyssä ottelussa isäntä RoPS joutui toteamaan Herccu-puolustuksen liian pitäväksi ja keskuskentän tulostaululle jäivät 0-0 lukemat.

Ensimmäinen puoliaika edettiin vahvasti RoPS:n hallinnassa. Isäntien prässipeli toimi, eikä Hercules saanut hyökkäyspeliään kulkemaan. Riistoja seurasi pallonmenetys liian nopeasti ja näin tehtäväksi jäi oman maalin varjeleminen. Puolustuspeli kuitenkin toimi mallikkaasti, eikä kotijoukkue kyennyt kääntämään hallintaansa maalipaikoiksi. 

Vierailijoiden puolustus onnistui useasti peittämään laukaukset uhrautuvasti, mutta kertaalleen maalivahti Aleksanteri Patronen joutui venymään hyvään torjuntaan. Kierrätyksessä tulleen harhasyötön jälkeen RoPS-hyökkääjä pääsi kokeilemaan 20-metristä, mutta Patronen ohjasi vahvasti pallon yli maalin.

Toiselle puoliajalle Hercules muutti hieman peliryhmitystä ja se selkeytti peliä. Hyökkäyspeli haki edelleen parasta terää, mutta vierailijat saivat luotua ajoittain painetta RoPS-puolustukseen. Parhaat tilaisuudet maalintekoon avautuivat erikoistilanteista, mutta huippuvaarallisia paikkoja ei kuitenkaan lopulta auennut.

Kuva: Anu Perälä

Puolustuspeli jatkui edelleen hyvällä tasolla, mutta lopulta tasapeliin tarvittiin maalivahti Patrosen venymisiä. ”Becksu” onnistui parin hyvän reaktiotorjunnan lisäksi pysäyttämään kaksi läpiajoa. Ensimmäisessä RoPS käänsi riiston parilla syötöllä maalipaikaksi, mutta Patrosen ajoitus vastaantulossa esti maalin. Myöhemmin Herculeksen kulmapotkun jälkeen isännät onnistuivat vastahyökkäyksessä mallikkaasti, mutta Herccu-vahti vei läpiajossa jälleen pidemmän korren.

”Kurinalaisuuteen voi kyllä olla tyytyväinen. Mahtava valmentaa tällaista joukkuetta, jolla riittää nöyryyttä yhteisiä asioita tehdä. Nyt on pari viikkoa aikaa saada hyökkäyspeli vaarallisemmaksi”, kokosi ajatuksiaan päävalmentaja Mikko Isokangas ottelun jälkeen.

Helmikuussa tulleen AC Oulu voiton jatkeeksi Hercules onnistui taistelemaan nyt tasapelin kovan RoPS:n vieraana. Kurinalaisuus onkin noussut Hercun tavaramerkiksi harjoitusotteluissa. Huomioitavana asiana voi sunnuntain osalta pitää myös kahden uuden ryhmityksen käyttöä, josta on hyötyä pitkän kauden edetessä.

Koko Hercules-miehistö puolusti hyvin, mutta puolustuslinja kykeni suoriutumaan kovimman paineen alla loistavasti. Keskikentällä Niklas Haataja painoi läpi ottelun tasokkaasti, onnistuen varsinkin riistoissa. Päivän nimenä voi kuitenkin pitää maalivahti Aleksanteri Patrosta, joka kapteenin elkein kannatteli joukkuetta kaikkein vaikeimpina hetkinä.

Seuraava harjoitusottelu pelataan lauantaina 17.4., kun vastaan asettuu HauPa. Ottelu striimataan Herculeksen Youtube-kanavalle, ja sen selostaa Ville Luotola. Kommentaattorina Vellu Hölttä. Tarkemmat aikataulut, sekä striimin tiedot julkaistaan lähempänä ottelua Herculeksen somekanavissa, sekä otteluennakon yhteydessä.

JS Hercules – HauPa la 17.4. klo 15.00. JS Hercules – Kemi City FC, la 24.4. klo 18.00.