Hercules ja OTP tasavahvoja

Hercules jatkoi harjoituspelejään lauantaina, kun se kohtasi tulevan kauden paikallisvastustaja OTP:n. Ottelun voimasuhteet vaihtuivat useaan otteeseen ja lopulta päädyttiin maali-ilottelun jälkeen 5-5 (2-4) tasapeliin.

Hercules sai otteluun kelpo startin. Hyvä alku toi myös avausmaalin, kun Sami Karjalainen vei Hercun 1-0 johtoon. Ensimmäisen puoliajan edetessä OTP sai kuitenkin otteen pelistä. Vaikka Hercules kykeni edelleen luomaan maalipaikkoja, ei kenttätasapaino säilynyt halutulla tasolla. OTP käytti avautuneet tilat tehokkaasti hyödykseen, tehden ottelun neljä seuraavaa maalia. Tauolle lähdettiin lukemissa 2-4, kun Karjalainen iski päivän toisen osumansa.

Toiselle puoliajalle Hercules onnistui selkeyttämään peliään. OTP onnistui vielä karkaamaan 2-5 johtoon, kunnes tarvittava vaihde löytyi. Sami Karjalainen aloitti kirin, täydentäen samalla hattutemppunsa. Herccu nousi jo maalin päähän, kun vasempana laitapuolustajana lauantain ottelussa pelannut Christian Bohui kaadettiin 16-alueella ja Michael Nzekwe maalasi rangaistuspotkusta. Loppulukemat 5-5 syntyi Onni Heikkisen jalasta, kun laukaus reilusta 20 metristä painui komeasti verkkoon.

Hercules teki puolustuslinjaan useamman muutoksen edelliseen AC Oulu otteluun verraten. Kun koko ryhmän keskittyminen sovittuihin asioihin ei ollut vaadittavalla tasolla, oli kenttätasapainon löytyminen haasteena. Hercules ei kyennyt uusimaan edellisen ottelun kurinalaista puolustuspeliään ja ajoittain henkiset paukut vaikuttivat jääneen ACO-kamppailuun.

OTP:n vaarallisuus oli tiedossa ja se osoitti ennusteen myös todeksi hyökkäyspelillään. Varsinkin Michael Ibiyomi onnistui tekemään Herccu-puolustuksen päivän haastavaksi. Toisella puoliajalla puolustuspeli kuitenkin selkeytyi, jonka pohjalle kyettiin rakentamaan upea nousu kolmen maalin takaa tasoihin.

Myös Hercules onnistui hyökkäyspelissään aiempaa paremmin. Maaleista huolimatta rakenteissa riittää silti vielä tekemistä. Ajoitusten löytyminen ja tyhjien tilojen käyttö vaatii edelleen petrausta.

”Aika vaikea on ottelua tiivistää. Kenttätasapaino oli ajoittain pahasti hukassa, mutta kyllähän näistä peleistä jää silti aina paljon käteen. Hyökkäyspelikin on siellä olemassa. Nyt on tärkeää löytää pelaajat oikeisiin rooleihin”, päävalmentaja Mikko Isokangas tuumi taiston jälkeen.

Hercules pitää tulevan viikon taukoa joukkuetapahtumista, pelaajien harjoitellessa omatoimisesti. Seuraavat harjoitusottelut pelataan 20.3 RFA:a ja 27.3 OLS:a vastaan.