Lupaava Kuutti Matila Herccuun – OTP vastassa lauantaina

SJK Akatemiassa edelliset kaksi kautta pelannut Kuutti Matila (19) palaa Ouluun ja liittyy Herculeksen vahvuuteen. Hyökkäävissä rooleissa viihtyvä nuorukainen tuo lisää osaamista ja kehityspotentiaalia punamustien hyökkäysosastolle. Päävalmentaja Mikko Isokangas on erittäin tyytyväinen Matilan sopimuksesta.

”Kuutti on potentiaalinen pelaaja, joka tuo meille lisää hyökkäysvoimaa omilla vahvuuksillaan. Nöyrä ja motivoitunut pelaaja, jonka läpimurto aikuisten peleihin on jo tehty. Tällä kaudella voi keskittyä itsensä ja joukkueen kehittämiseen. Hänellä on hyvä valmius sopeutua erilaisiin pelitilanteisiin ja haluaa toteuttaa sovittuja joukkuepelaamisen periaatteita. Nuorella miehellä on rauha keskittyä kuitenkin omaan tekemiseen ilman paineita, koska joukkueesta löytyy hänen lisäkseen myös muita ratkaisukykyisiä pelaajia.” 

Oululaislähtöinen Matila vietti suuren osan juniorivuosistaan OLS:ssa. Myös Tervarit-junioreissa hänelle on kertynyt vuosien aikana otteluita. Kuutti siirtyi Kuortaneen urheilulukioon syksyllä 2018 ja on pelannut siitä asti SJK:n organisaatiossa. Kude pelasi viime kaudella 21:ssä Ykkösen ottelussa ja viimeisteli kaudella 2019 seitsemän maalia Kakkosessa SJK Akatemian noustessa Ykköseen, joten nuoresta iästään huolimatta hän on jo osoittanut osaamistaan kovissakin peleissä.

OTP vastassa ennen lomaviikkoa

Hercules jatkaa paikallispelien parissa tulevana lauantaina, kun harjoitusottelussa vastaan asettuu sarjanousija OTP. Herccu päättää intensiivisen valmistautumisjakson otteluun ja viettää ensi viikolla ansaittua talvilomaa.

OTP nousi viime kauden päätteeksi Kakkoseen suvereenin suorituksen jälkeen. Joukkue on vahvistunut entisestään ja joukkueen kasaaminen jatkunee vielä kevään edetessä. Joukkueesta löytyy tuttuja miehiä viime kauden Hercusta, kun Simon Thurling siirtyi nousijajoukkueen vahvuuteen. Tämän lisäksi taustojen puolella Jussi Hautala ja Tapio Pääkkö jatkavat ansiokasta työtä OTP:ssa. OTP:n joukkue koostuu pitkälle oululaiselle futisyleisölle tutuista pelaajista. Pelatut harjoitusottelut ovat vielä tuloksellisesti olleet pettymyksiä, mutta laadukkaista pelaajista koostuvan ryhmän voi odottaa parantavan otteitaan valmistautumisen edetessä.

Hercules voi lähteä otteluun luottavaisena. Alla on hyvä peli AC Oulua vastaan ja sen jatkeeksi on hyvä lähteä hakemaan seuraavia pelillisiä askelia. Voittoisan ACO-pelin takeena ollut kurinalainen puolustuspeli on tavoitteena jälleen, mutta kehitystä odotetaan hyökkäyspeliin. Pallollisessa pelissä täytyy onnistua viime lauantaita paremmin ja pystyä pidempiin hallintajaksoihin. Lisäksi vaarallisuutta murtautumiseen on pyritty löytämään viikon aikana, näinpä pelillisestikin on odotettavissa mielenkiintoinen kamppailu. Tässä vaiheessa kevättä myös erilaisia kokeiluja on vielä odotettavissa.

Hercules – OTP la 6.3 klo 14.45 Garam Masala Areena. Otteluun ei oteta yleisöä

Ottelu striimataan Herculeksen youtube-kanavalle. Selostajana Jukka ”Harppi” Harmaala. Tarkemmat tiedot livestä tulee Herculeksen sometileille ennen peliä.