Hercules kaatoi komeasti AC Oulun

Hercules otti hienon päänahan lauantaina, kun se voitti Veikkausliigaan valmistautuvan AC Oulun. Hyvän joukkuepelin pelannut Hercules vei nimiinsä Garam Masala Areenalla pelatun ottelun lukemin 0-1.

Hercules pelasi vahvan ensimmäisen puoliajan. Kompaktin puolustuspelin lisäksi hyökkäykset olivat teräviä, aiheuttaen tasaisesti vaikeuksia ACO:n takalinjoille. Ottelun ainoa maali syntyi jo 10. peliminuutilla kulmapotkusta. Oskari Haanpää keskitti ja Timi Voutilainen ohjasi jalalla puolustuksen keskeltä voittomaalin.

Herculeksen vahva vire säilyi läpi puoliajan. Henry Mäkäräisen ja Valtteri Kovalaisen vahva peli keskikentän keskustassa rytmitti hyökkäyspeliä hyvin. Varma pallollinen peli auttoi ratkaisevasti myös etäisyyksien säilyttämisessä. Parhaat tilaisuudet lisämaaleihin avautuivat pirteästi pelanneelle Christian Bohuille. Kertaalleen Bohui onnistui kiertämään jo maalivahdin, mutta puolustus ennätti estämään 0-2 maalin. Laiturin liukkaus oli aiheuttaa vielä rangaistuspotkun, mutta tuomari ei rikettä riittäväksi vihellykseen nähnyt.

Toisella puoliajalla AC Oulu tiivisti otettaan ja onnistui painamaan Herculeksen syvälle puolustusasemiin. Riistojen jälkeen ei ensimmäisen jakson pallolliseen peliin enää kyetty ja pelin edetessä fyysinen kuormakin kasvoi merkittävästi. Joukkue puolusti kuitenkin kurinalaisesti ja kykeni tekemään omat roolinsa sovitulla tavalla paineen alla. Vasempana puolustajana Kristian Heinolainen oli lähes ohittamaton ja ensimmäistä peliään keskuspuolustajana pelannut Samuli Leppälä ohjasi peliä mainiosti.

”Tyytyväinen voi pelin antiin olla. Työmoraali oli erittäin hyvällä tasolla”, myhäili päävalmentaja Mikko Isokangas ottelun jälkeen.

”Vahvan puolustamisen lisäksi pääsimme hyvin myös maalipaikoille. Toisella jaksolla oli haastavampaa, mutta Veikkausliiga-joukkuetta vastaan se on ymmärrettävää.”

Herculeksen seuraava harjoitusottelu pelataan tulevana lauantaina, kun vastaan asettuu Kakkosen paikallisvastustaja OTP. AC Oulua vastaan Herccu onnistui hyvin juuri halutuilla osa-alueilla, mutta kauden lähestyessä pelaaminen täytyy saada monipuolisemmaksi. Pelinavaamisen ja maalitilanteiden luomisen suhteen työn jälkiä pitäisi saada paremmin näkyviin jo seuraavassa ottelussa.