Laadukkaan pelaajakehityksen jatkona pelaajapolku myös seurasta eteenpäin

JS Herculeksen tärkeänä tavoitteena on tukea pelaajien kehittymistä ja auttaa heitä ottamaan ensin hallittuja askeleita yhteisön sisällä ja sen jälkeen kohti kovempia sarjoja. Parhaassa tapauksessa tämä tapahtuu yhdessä joukkueen kanssa, mutta usein myös yksittäiselle pelaajalle voi tulla aika, jolloin on hyvä heittäytyä uuteen haasteeseen. Vuosi taaksepäin Sami Karjalainen siirtyi tehokkaan Kakkosen kautensa päätteeksi AC Ouluun ja pääsi lopulta nauttimaan liiganoususta.

Tänäkin talvena seuran pelaajat ovat herättäneet kiinnostusta sekä Ykkösen että Veikkausliigan joukkueissa eri puolilla Suomea. Yksi esimerkki näistä on keskikenttäpelaaja Valtteri Kovalainen (21), joka esiintyi edukseen ensimmäisellä testiviikolla, ja jatkaa harjoitteluaan Veikkausliigassa pelaavan HIFK:n ringissä.

Herculekselle on tärkeä rakentaa omaa identiteettiä ja vahvistaa Hercules-yhteisöä. Hercules ei ole eikä tule olemaan minkään seuran farmi- tai muulla tavalla alisteinen seura. Seurana pyrimme edesauttamaan pelaajiemme kehittymistä kohti omaa maksimiaan. Mikäli pelaaja ”kasvaa ulos” Hercules- joukkueista, on aika siirtyä eteenpäin. Se mikä on hyvä paikka yhdelle pelaajalle, ei välttämättä ole sitä toiselle. Oikean seuran löytämiseen ratkaisu on hyvä kumppaniverkosto Suomesta ja ulkomailta. Tällöin pelaajia voidaan ohjata sopivaan ympäristöön. Lopullisen päätöksen mahdollisesta seurasiirroista luonnollisesti tekee pelaaja/perhe itse.

HIFK:n urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström on tiiviisti seurannut Hercules- yhteisön rakentumista alkumetreiltä lähtien. Mika Lönnström: ”Iso pelaajamassa ja hyvät tulokset kertovat seurayhteisön vahvasta suunnasta. Sekä syksyllä HIFK:n harjoituksissa käynyt Samuli Hölttä että tällä hetkellä mukana oleva Valtteri Kovalainen ovat vahva osoitus, että pelaajakehitys alkaa päästä vauhtiin. Hercules-yhteisö 2500:lla pelaajallaan on varmasti kysytty kumppani muidenkin seurojen parissa, HIFK haluaa olla erinomainen vaihtoehto potentiaalisille nuorille pelaajille ja uskon, että Joaquin Gomezin nimitys päävalmentajaksi tukee tätä vahvasti.”

Herculeksen nimellä pelaa tulevalla kaudella Kakkosessa pelaavan edustusjoukkueen lisäksi P13-P20 juniorijoukkueet. Liiga Pohjoinen-sarjaan osallistuu P13(karsinta), P14 ja P15-joukkueet, joiden pelaajat on valittu suurelta osin yhteisöön kuuluvien junioriseurojen pelaajista. Lisäksi B-nuorten SM-karsintasarjassa pelaa helmikuussa alkavassa sarjassa Herculeksen P17- joukkue ja pääosin A-juniori-ikäisistä pelaajista koostuva P20- joukkue osallistuu aikuisten alueelliseen sarjaan, jonka sarjataso on vielä vahvistamatta.