Kakkosen C-lohkon kolmas ja viimeinen Oulun paikallispeli pelataan tulevana sunnuntaina Heinäpäässä. Lataus taistoihin on ollut kova jo aiemmissa kohtaamisissa, mutta tällä kertaa pelissä on vieläkin kovemmat panokset.

Isäntäjoukkue OLS tarvitsee pisteitä varmistaakseen sarjapaikkansa. Sijoitus ennen viikonloppua on kymmenes, viisi pistettä putoajan paikalla olevan VIFK:n yläpuolella. Jäljellä on kolme ottelua, joten viisi pistettä lopuista otteluista takaisi sarjapaikan varmasti myös ensi kaudelle. OLS:n edellisestä pelistä on vierähtänyt jo kolme viikkoa, kun viime sunnuntain RFA-ottelu jouduttiin perumaan huonojen kenttäolosuhteiden vuoksi.

Edellisen Hercules-kohtaamisen jälkeen OLS on esittänyt hyviä otteita voittaen kolmesta ottelustaan kaksi. Kauden edetessä peli on löytänyt paremmin uomiaan ja se on näkynyt myös tuloksissa. Aktiivinen pallonhallinta on hyydyttänyt monet vastustajat ja ratkaisevat osumat ovat syntyneet viimeistään loppuhetkillä.

Pienen loppukesän notkahduksen jälkeen Hercules on jyrännyt syksyn voitosta voittoon. Paikallispeliin Herccu lähtee sarjan kärkipaikalta. JIPPO:lla on yksi piste takaa-ajettavana ja siihen käytettävänä yksi peli oululaisia enemmän. Kausi on ollut ollut tähän asti hyvä ja sarjan kakkospaikka irtoaisi jo yhdellä lisäpisteellä. Kylläisyyttä ei kuitenkaan ole havaittavissa, vaan mielessä on loppuun asti taistelu sarjavoitosta. Kokoonpanotilanne sunnuntain otteluun vaikuttaa hyvältä. Varmoja poissaoloja ei ole ja lisäyksenä KuFu-otteluun on pelikieltonsa kärsinyt Pekka Welling.

”Onhan se mahtava, kun tässä vaiheessa kautta päästään pelaamaan näin kovan panoksen pelejä ja paikallisottelu tuo luonnollisesti oman lisänsä”, päävalmentaja Mikko Isokangas iloitsee.

”Pelaajat ovat ansainneet mielenkiintoisen sarjan päätöksen kovalla työllä ja mahtavalla yhteisellä tekemisellä. Nyt otetaan viimeiset rutistukset, nälkää on vielä.”

Herculekselle olisi voitolla tarjolla makea potti. Kolme voittoa Oulun paikallispeleistä, sarjan kakkospaikka, sekä viimeiseen kotiotteluun panokseksi jäisi vielä mahdollisuus sarjan voittoon. OLS – Hercules su 25.10 klo 14 Heinäpää