Hercules otti haltuunsa Kakkosen C-lohkon kärkipaikan voittaen KuFu98:n vieraissa 0-2. Loistavaa
syksyä pelaava Hercules otti jo viidennen peräkkäisen voittonsa ja on tiukasti mukana taistelussa
sarjan voitosta.

Myöhään sunnuntai-iltana Kuopiossa pelattu ottelu oli monilta osin tasainen. Heti alkuhetkillä
tapahtui molemmissa päissä. Muritala Adeniran pyörähteli 16-alueella joutuen lopulta kaadetuksi.
Tuomari ei nähnyt tilanteessa aineksia rangaistuspotkuun ja KuFu ryntäsi vastahyökkäykseen
vaarallisesti. Parilla syötöllä kuopiolaishyökkääjä pääsi vapaasti yrittämään, mutta maalivahti
Aleksanteri Patronen torjui loistavasti pallon yli maalin.

Ottelun avausmaali syntyi vartin kohdalla. Pienen pyörityksen jälkeen pallo pelattiin Jesse
Kilpeläiselle
oikealle. Kilpeläinen käytti tilan hyvin syöttäen laadukkaan keskityksen ja maalille
noussut Simon Thurling puski pallon alanurkkaan. Heti maalin jälkeen Hercules oli lähellä lisätä
johtoaan. Joonas Kurvinen ja Adeniran pääsivät laukomaan 16-alueen rajalta, mutta KuFu-vahti
Molari torjui matalat laukaukset.

Ensimmäisen puoliajan loppu oli kotijoukkue KuFun lievää hallintaa. Hyvin palloa liikuttanut
kotijoukkue käytti hyvin tilat, mutta todelliset maalipaikat jäivät lopulta vähiin. Vielä kertaalleen
maalivahti Patronen joutui torjumaan, kun useamman puolustajan läpi tullut keskitys tavoitti
kuopiolaispelaajan.

Toinen puoliaika alkoi vauhdikkaasti. Ensimmäinen maalipaikka avautui kotijoukkueelle, kun 55.
minuutilla taka-alueelle annetun keskityksen jatkon Patronen jälleen torjui. Hetkeä myöhemmin
Hercules iski komeasti. Valtteri Kovalainen ja Miikka Paldan pelasivat pallon Jesse Kilpeläiselle.
Matala kääntö takaviistoon tavoitti Simon Thurlingin, joka pyörähteli omat kuviot ja latasi lopulta
taululle 0-2.

Maalin jälkeen ottelu jatkui kenttätapahtumiltaan melko tasaisena. Reilun tunnin kohdalla KuFu
pääsi läheltä yrittämään kulman jälkitilanteesta, mutta laukaus painui yli. Kentän parhaimmistoon
kuulunut Jesse Kilpeläinen tykitti 20—metristä, mutta Molari kurotti pallon maalin yli.

Loppuhetkillä esiin nousi vielä Hercules-kapteeni ja maalivahti Patronen. Kymmenisen minuuttia
ennen loppua maalille keskitetyn vapaapotkun jälkeen KuFu pääsi yrittämään, mutta vahva kahden
käden torjunta piti maalin puhtaana. Lisäajalla ottelun parhaana palkittu Patronen esitti vielä
näyttävän jalkatorjunnan. 0-2 vierasvoitto ja riemukas paluumatka Ouluun.

”Hyvin hoidettu jätkiltä. Ensimmäisellä puoliajalla olimme ajoittain hankaluuksissa pelinavaamisen kanssa, mutta
onnistuimme parantamaan toiselle.”

”Vaikka toisella jaksolla KuFu sai muutaman tilanteen, onnistuimme kontrolloimaan peliä
paremmin. Pidemmät hyökkäykset piti tasapainon parempana”, päävalmentaja Mikko Isokangas
iloitsi pelin jälkeen.

Kuopion ottelu oli tasainen, mutta Hercules oli omina hetkikään väkevämpi ansaiten voittonsa.
Tehojen puolesta Thurling ja Kilpeläinen olivat isossa roolissa. Kilpeläinen dominoi oikeaa laitaa
muutenkin, tuoden haasteita vastustajalle molemmissa päissä. Maalivahti Patronen osoitti merkityksensä. Vahvat torjunnat eivät jättäneet paluupalloja ja varsinkin alkuhetken torjunta yhdessä lopun venymisten kanssa olivat voiton takeena.

Hercules nousi sarjan piikkipaikalle pisteellä ohi ottelun vähemmän pelanneen JIPPOn. Seuraavaksi
Hercules kohtaa paikallisottelussa OLS:n ja päätöskierroksella FC Kiiston. Sarjan voitto ei ole
omissa käsissä, mutta paineet on heitetty tällä kohtaa Joensuun suuntaan.