Hercules nappasi maukkaan 0-1 voiton RFA:n vieraana. Voitto oli kauden ensimmäinen rovaniemeläisistä aiempien otteluiden päätyttyä tappioon ja tasapeliin. Samalla Hercules kiilasi itsensä taistelemaan sarjan kärkisijoista toden teolla.

Ottelu oli tasainen. Ensimmäisellä puoliajalla molemmille avautui muutama maalipaikka. Hercules kykeni kokonaisuudessa melko hyvään pallolliseen peliin, mutta kotijoukkue sai silti vaarallisimmat tilanteensa virheiden seurauksena. Puoliajan loppupuolella Hercules pelasi hyvin. Pitkät hyökkäykset ja pallolliset jaksot eivät kuitenkaan maaliin asti johtaneet.

Toisella puoliajalla kenttätapahtumat jatkuivat tasaisina. RFA pyrki luomaan ylivoimatilanteita laidoille, mutta Hercules onnistui puolustuspelissään. Herculesin oma hyökkäyspeli on parantunut pienin askelin viime viikkoina, vaikka parannettavaa edelleen löytyy.

Ottelun ainoa maali nähtiin 69. minuutilla, kun Hercules-prässi tuotti tulosta vastustajan kenttäpuoliskolla. Simon Thurlingin ja Pekka Wellingin keskinäiset syötöt puhkaisivat puolustuslinjan ja Welling antoi lopulta vasurinsa tehdä tuhojaan.

Ottelun lopussa RFA onnistui lisäämään painetta Hercun kenttäpuoliskolle, mutta uhrautuva puolustaminen tyrehdytti pahimmat vaaratilanteet.

”Kyllä maistuu voitto tasaisesta ottelusta!”

”Onnistuttiin suunnitellusti puolustamaan RFA:n hyökkäyspeli. Oma pallollinen peli menee oikeaan suuntaan pienen askelin”, päävalmentaja Mikko Isokangas iloitsi.

Voitto tuli hyvän joukkuepelin ansiosta ja makea oli myös 0-peli. Koko joukkueen puolustuspeli toimi ja viimeisenä lukkona toimi useampaan hyvään torjuntaan yltänyt Aleksanteri Patronen. Viimeiseksi kymmeneksi minuutiksi kentälle vaihdettu Iiro Vandell sai vyölleen kauden ensimmäiset minuuttinsa Kakkosessa ja hän onnistuikin rauhoittamaan loppuhetkiä hyvin.

Voitto nosti Herculesin sarjan Kakkoseksi. Eroa sarjan kärkeen on kaksi pistettä, kun kautta on jäljellä viisi ottelua. Seuraavaksi (27.9) Hercules matkaa Pietarsaareen, kun kärkiottelussa isäntänä toimii JBK.